NBA-opsamling: Celtics banker Heat og går videre, Mavs slår Clippers

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

NBA-opsamling: Celtics banker Heat og går videre, Mavs slår Clippers

Nikola Jovic fra Miami Heat skyder mod Jaylen Brown fra Boston Celtics.
Nikola Jovic fra Miami Heat skyder mod Jaylen Brown fra Boston Celtics.AFP
Boston Celtics knuste Miami Heat 118-84 og fuldførte en eftertrykkelig 4-1-sejr i serien onsdag og bookede dermed deres plads i anden runde af NBA-slutspillet.

Sæsonens topseedede hold, som blev slået ud af Miami i sidste års Eastern Conference-finale, hævnede det nederlag på spektakulær vis med en overbevisende sejr fra start til slut i TD Garden.

Jaylen Brown og Derrick White scorede 25 point hver og førte an i Boston, som næsten ikke bemærkede fraværet af den skadede Kristaps Porzingis.

Celtics gav den gas i første quarter, hvor de scorede hele 41 point og åbnede et forspring på 18 point.

De udbyggede føringen til 22 point ved pausen og fortsatte presset i tredje quarter, hvor de førte 98-66 inden sidste quarter.

Bostons cheftræner Joe Mazzulla havde råd til at hvile sine spillere i frontlinjen i fjerde quarter, da kampen reelt var vundet mod et skadesramt Miami-hold, der manglede både Jimmy Butler og Jaime Jaquez Jr.

Mazzulla sagde, at Celtics ikke havde tænkt på sidste års nederlag i serien til Miami.

"Jeg bekymrer mig ikke rigtig om, hvad der skete sidste år," sagde Mazzulla. "Når alt kommer til alt, kunne jeg godt lide den måde, vi greb serien an på, uanset hvem de spillede mod.

"Det er det vigtigste, uanset hvem vi spiller mod. Vi vågner op i morgen, og så skal vi gøre det hele igen mod et andet hold."

Boston skal nu møde enten de fjerdeseedede Cleveland Cavaliers eller de femteseedede Orlando i Eastern Conference-semifinalerne. Cleveland fører den serie 3-2.

Celtics er fyldt med selvtillid, efter at de hensynsløst tog sig af Miami, der var seedet som nummer otte, i fem kampe.

Whites 25 point stod for fem trepointsscoringer, mens Jayson Tatum tilføjede 16 point, herunder 12 rebounds og tre assists.

Sam Hauser leverede 17 point fra bænken, mens Jrue Holiday også lavede tocifrede tal med ti point.

Clippers fik tæsk

I onsdagens anden playoff-kamp leverede Luka Doncic 35 point, da Dallas Mavericks smadrede Los Angeles Clippers 123-93 på udebane og bragte sig foran 3-2 i serien.

Nederlaget på 30 point var Clippers' største nederlag i en NBA-slutspilskamp nogensinde.

Dallas, som kan vinde serien med en sejr i kamp 6 i Texas på fredag, trak fra mod slutningen af første halvleg og førte 56-46 ved pausen.

De udbyggede forspringet til 20 point efter at have vundet 33-23 i tredje quarter og fortsatte i fjerde quarter, hvor de på et tidspunkt havde et forspring på 32 point.

Doncic sluttede med 35 point, ti assists og syv rebounds, mens Maxi Kleber tilføjede 15 point fra bænken. Kyrie Irving havde en relativt stille aften med 14 point.

"I slutspillet er det ligegyldigt, om du vinder med ét point eller med 50 point - men det er stadig en god sejr," sagde Doncic bagefter.

"Men jobbet er ikke gjort færdig. Vi har en mere, vi skal vinde. Vi skal gøre os klar til næste kamp."

Clippers slikkede deres sår efter et ydmygende nederlag, hvor deres angreb kun lavede ni ud af 35 forsøg på trepointsskud og 33 ud af 87 fra banen.

Paul George og Ivica Zubac førte an i scoringen med sølle 15 point hver, mens James Harden kun lavede syv point og Russell Westbrook seks fra bænken.