Odense var på randen af CL-kollaps men har stadig håbet om FinalFour intakt

Odense var på randen af CL-kollaps men har stadig håbet om FinalFour intaktProfimedia
Odense Håndbold har en uge til at finde helt andre takter frem, hvis holdet vil videre til Champions Leagues Final 4-stævne.

Indsatsen i søndagens udekamp mod det tyske mesterhold, Bietigheim, var således et godt stykke fra holdets topniveau og næppe nok til sejr i Odense næste søndag.

26-30 tabte Odense til det undertippede hjemmehold, som Odense ellers slog med både 3 mål ude og 13 mål hjemme i gruppespillet.

Bietigheim, der trænes af danske Jakob Vestergaard, har dog forbedret sig siden da, og senest gik det overraskende ud over Ikast Håndbold i ottendedelsfinalerne.

Odense virkede nervøs og fik en rædselsfuld start på opgøret i Ludwigsburg.

Tekniske fejl og en stribe afbrændere gav tyskerne masser af kontrachancer, og dem takkede de for og bragte sig foran 8-2 efter 11 minutters spil.

Forsvaret og især landsholdskeeper Althea Reinhardt strammede sig an, og pendulet svingede trods mangelfuldt angrebsspil gæsternes vej, hvorfor Maren Aardahl allerede ti minutter senere havde udlignet til 9-9.

En udvisning og to afbrændere af Dione Housheer i de sidste minutter inden pausen blev dog dyre, og Bietigheim gik til pausen foran 15-12.

De givetvis gode fynske intentioner i pausen blev ikke overført til den første del af anden halvleg, for den mindede i skræmmende grad om opgørets indledning.

Odenses angrebspil fungerede slet ikke, og kun en håndfuld redninger af Reinhardt gjorde, at Bietigheim ikke stak helt af.

23-16 lød den tyske føring på, da den var på sit højeste, og først efter en timeout af Ole Gustav Gjekstad, der fire gange har vundet Champions League med norske hold, begyndte det langsomt at gå lidt den anden vej.

Individuelt var der enkelte lyspunkter, men det flydende og sammenhængende spil fik Odense aldrig sat sammen, og set i det lys var sejrens størrelse ganske passende.