Alexis Pinturault i front på hjemmebane: Danske Christian Borgnæs med godkendt løb

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Alexis Pinturault i front på hjemmebane: Danske Christian Borgnæs med godkendt løb
Christian Borgnæs på vej ned ad pisten
Christian Borgnæs på vej ned ad pisten
Photo by Fabrice COFFRINI / AFP
Alexis Pinturault levede op til publikums forventninger på hjemmebanen, da han endte som nummer et efter Super G delen af Kombineret konkurrencen i Courchevel/Meribel.

Der var dansk deltagelse i mændenes Kombineret, da Christian Borgnæs stillede til start med Dannebrog på maven. Trods det at have boet hele livet i Østrig, har Borgnæs grundet en dansk far mulighed for at stille op for Danmark.

Det var dog ikke Borgnæs der kom i centrum i Super G delen af mændenes Kombineret. En af forhåndsfavoritterne Alexis Pinturault satte en fornem tid da han som nummer fem, kørte ned ad den teknisk svære piste, med en længde på næsten 1900 meter.

Den tid kom først under pres, da den regerende verdensmester Marco Schwarz fra Østrig kom i mål. Schwarz var dog 0:06 sekunder efter hjemmebanefavoritten. Heller ikke de to nordmænd Aleksander Aamodt Kilde og Atle Lie McGrath kom i nærheden af franskmanden, og endte Super G løbet relativt langt nede i placeringerne.

Med start nummer 39 blev det så Danmarks tur til at komme afsted, og Borgnæs fik en ganske godkendt debut, da han kom ind i tiden 1:11:31 minutter, hvilket gav en samlet placering som nummer 36 inden eftermiddagens slalomløb.

Pinturaults tid blev ikke slået af andre, og han fører derfor konkurrencen inden eftermiddagens slalomløb.

Marco Schwartz sluttede som nummer to, og så østrigske Raphael Haaser som nummer tre. Hvis efternavnet virker bekendt, kan det skyldes at hans søster Ricarda vandt bronze i kvindernes Kombineret mandag.