Seks på stribe: Utrolige Thingnes Bø fortsætter sin ustoppelig sejrsstime

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Seks på stribe: Utrolige Thingnes Bø fortsætter sin ustoppelig sejrsstime
Seks på stribe: Utrolige Thingnes Bø fortsætter sin ustoppelig sejrsstime
Seks på stribe: Utrolige Thingnes Bø fortsætter sin ustoppelig sejrsstime
Vincenzo Pinto/AFP
Der skal efterhånden graves dybt i synonymordbogen for at finde superlativer om norske Johannes Thingnes Bø. Lørdag vandt han for sjette gang i træk i skiskydnings World Cup, da han plantede alle konkurrenterne i løjpen i Antholz-Anterselva.

Det er svært nok at slå Johannes Thingnes Bø i 12,5 kilometer skiskydning, hvis man starter lige ved siden af ham. Hvis man så oveni købet skal lægge ud med at være over et halvt minut bagefter, så er løbet velsagtens allerede så godt som kørt, før det overhovedet er kommet i gang.

Det var ikke desto mindre lige præcis, hvad nordmandens konkurrenter måtte stå model til lørdag eftermiddag i Antholz-Anterselva i det nordlige Italien, nærmere betegnet Sydtirol.

For i fredagens sprint var Thingnes Bø helt suveræn og vandt med 31 sekunder ned til svenske Martin Ponsiluoma – og derfor fik Thingnes Bø altså lov at starte med over et halvt minuts forspring til nærmeste forfølger i lørdagens 12,5 kilometer jagtstart.

Sådan en opgave er tæt på at være umulig i øjeblikket, for Thingnes Bø myrder ganske enkelt alle sine konkurrenter i løjpen. Således cruisede han sig nærmest til sejren i lørdagens jagtstart, hvor det til to forbiere for den 29-årige nordmand, der har kurs mod en fuldkommen suveræn og overlegen sejr i den samlede World Cup.

Perfekte serier af norsk udfordrer

Der var ellers masser af skiskytter, der gjorde sit til for at forsøge at hente den fantastiske nordmand. Særligt landsmand og nærmeste forfølger i netop World Cup-stillingen, Sturla Holm Lægreid, havde tur i den på standpladsen, og skød helt perfekt med 20 ud af 20, hvor han ”kun” tabte med 40 sekunder til en Johannes Thingnes Bø, der løb paradelangrend efter sin fjerde og sidste skydning.

Også Martin Ponsiluoma leverede et flot løb for anden dag i træk, efter svenskeren ellers har haft en helt forfærdelig sæson, særligt fra standpladsen, hvor det slet, slet ikke har fungeret for ham, og det kastede en tredjeplads af sig.

Det fungerede fredag, hvor han med en aggressiv stående serie sikrede sig andenpladsen i sprinten, og det fungerede såmænd også denne lørdag, hvor det kun blev til to forbiere, der begge faldt på de to første, liggende serier.

Igen viste svenskeren dog forrygende træfsikkerhed på de to stående serier, hvor han ligesom i fredagens sprint gik aggressivt til værks.

Vild stime fik en ende

Mindre aggressivt men sædvanligvis langt mere træfsikker har 39-årige Simon Eder været. Østrigeren, der har næstflest starter i historien, kun overgået af legendariske Ole Einar Bjørndalen, gik således ind til lørdagens jagtstart med en fuldkommen vanvittig stime på sine liggende skydninger.

Men med en forbier på dagens anden skydning, måtte Eder se sin stime slutte på 114 liggende fuldtræffere i træk og tage til takke med en niendeplads.

Det var til gengæld markant bedre, end hvad nogen franskmand kunne mønstre, for efter kvindernes World Cup-etter, Julia Simon, havde en forfærdelig dag på standpladsen i kvindernes jagtstart, så forsøgte herrerne tilsyneladende at emulere Simons forfærdelige dag på kontoret.

Bedste mand blev således seneste års samlede vinder af World Cuppen, Quentin Fillon Maillet, der blot sluttede som nummer 13 lige foran landsmand Emilien Jacquelin og den efterhånden aldrende kroatisk-fødte slovener, Jakov Fak. Også Fabien Claude skuffede fælt med hele seks strafrunder.

Nærmer sig historisk sejrsstime

Ikke overraskende var Johannes Thingnes Bø bedste mand i løjpen, men Quentin Fillon Maillet kunne med en bedre præstation på standpladsen have sikret sig et langt bedre resultat, for franskmanden var således næsthurtigste skiskytte i sporet.

Sejren var Johannes Thingnes Bøs sjette i streg, og det er faktisk den næstbedste stime i historien. Kun en enkelt mand, har overgået Thingnes Bøs stime, og det er – godt gættet – naturligvis føromtalte Ole Einar Bjørndalen, der i slutningen af 2005-06 sæsonen og starten af den efterfølgende sæson vandt otte individuelle sejre i streg.

I den samlede World Cup-stilling udvider Johannes Thingnes Bø selvsagt sit forspring, men med sin andenplads sørger Sturla Holm Lægreid for, at afstanden endnu ikke er gigantisk mellem de to nordmænd, der ligger henholdsvis ét og to i den samlede stilling. Til gengæld er springet ned til nederste trin på podiet, der i øjeblikket indtages af, ja, såmænd en nordmand i form af Vetle Sjåstad Christiansen, efterhånden kæmpestort.

Søndag eftermiddag køres der stafet i Antholz-Anterselva, og her regnes nordmændene naturligvis som kæmpestore favoritter, mens franskmændene og tyskerne, der lørdag blev ført an af Roman Rees på en fin fjerdeplads, regnes som de umiddelbare udfordrere.