'Odi' tændte op for jublende hjemmepublikum: Stærk schweizisk sejr i Adelboden

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
'Odi' tændte op for jublende hjemmepublikum: Stærk schweizisk sejr i Adelboden
'Odi' tændte op for jublende hjemmepublikum: Stærk schweizisk sejr i Adelboden
'Odi' tændte op for jublende hjemmepublikum: Stærk schweizisk sejr i Adelboden
Profimedia
Hjemme i Schweiz blev det til en fornem sejr for 25-årige Marco Odermatt, der sammen med landsmand Loïc Meillard, der tog sig af podiets nederste trin, for alvor fik sat gang i den schweiziske tilskuerfest i målområdet.

"Odi, Odi, Odi, Odi!" Der var ingen tvivl om, hvem de fremmødte tilskuere, de fleste af dem med et schweizisk flag i hånden, heppede på, da der lørdag blev kørt storslalom i Adelboden syd for Bern.

Marco 'Odi' Odermatt kørte således to fantastisk flotte gennemløb på en ellers tung piste og teknisk svær banesætning, der betød af de deltagende herrer måtte bruge langt over et minut på hvert gennemløb. Det var altså antageligvis med mælkesyre til langt op over ørerne, da 25-årige Odermatt krydsede målstregen efter andet gennemløb.

Schweizeren kunne dog hurtigt glemme smerten, for i målområdet var det lokale publikum ellevilde over at se Odermatt sætte bedste tid på både første og andet gennemløb i dén disciplin, som Odermatt excellerer allermest i.

Det blev derfor en helt klar schweizisk sejr i et ellers snefattigt Adelboden, hvor norske Henrik Kristoffersen måtte tage til takke med en andenplads. Og hvis de schweiziske tilskuere var glade og tilfredse over Odermatts førsteplads, blev det da først svært at få armene ned, da det lå fast, at Odermatts landsmand, Loïc Meillard, skulle tage tredjepladsen.

Sejren var karrierens 17. af slagsen i World Cup-regi for Odermatt, der i indeværende sæson allerede havde vundet i Sölden, Lake Louise, Val d'Isère, Alta Badia og Bormio. Dermed udbygger Odermatt også sin føring i den samlede World Cup-stilling, hvor den norske duo Aleksander Aamodt Kilde og Henrik Kristoffersen indtager henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Mens Odermatt og Meillard altså havde godt styr på pisten i hjemlandet, så gik det straks værre for franske Victor Muffat-Jeandet. Den erfarne 33-årige franskmand, der i løbet af karrieren har vundet en enkelt World Cup-sejr og i 2018 vandt en olympisk bronzemedalje, styrtede således på sit andet gennemløb og måtte fragtes væk fra pisten.

Christian Borgnæs, der er født og opvokset i Østrig men siden sidste år har stillet op under dansk flag, sluttede lige præcis uden for den top 30, der kvalificerer til andet gennemløb. Den 26-årige dansker blev således nummer 31 i første gennemløb, ni hundrededele af et sekund efter amerikanske Tommy Ford på plads nummer 30.

Søndag køres der igen World Cup i Adelboden, hvor der venter en omgang slalom for de bedste mandlige alpine skiløbere i verden.