Kæmpe canadisk overraskelse: Shiffrin kom aldrig i nærheden af at tangere rekord

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Kæmpe canadisk overraskelse: Shiffrin kom aldrig i nærheden af at tangere rekord
Valérie Grenier blev i 2016 juniorverdensmester i styrtløb, men før lørdagens sejr i Kranjska Gora havde hun aldrig været på et World Cup-podie.
Valérie Grenier blev i 2016 juniorverdensmester i styrtløb, men før lørdagens sejr i Kranjska Gora havde hun aldrig været på et World Cup-podie.
Pierre Teyssot/AFP
Lørdag blev det noget overraskende canadiske Valérie Grenier, der løb med sejren, da der blev kørt storslalom i slovenske Kranjska Gora. Ovenpå fem sejre i træk ramte Mikaele Shiffrin til gengæld helt ved siden af.

Én enkelt sejr. Det er hvad, der adskiller Mikaela Shiffrin og Lindsey Vonn på anden- og førstepladsen på listen over flest World Cup-sejre nogensinde hos kvinderne.

Og selvom Mikaela Shiffrin har vundet langt størstedelen af sine 81 sejre i slalomdisciplinen, så har hun også ganske fine erfaringer med storslalom, hvor det er blevet til 16 sejre i løbet af karrieren. Derfor var der høje forventninger til den 27-årige amerikaner, da der lørdag blev kørt storslalom i slovenske Kranjska Gora.

Men i de Julianske Alper kunne Shiffrin slet ikke finde niveauet, selvom hun kom til Slovenien med fem World Cup-sejre i streg. I stedet blev det højest overraskende canadiske Valérie Grenier, der løb med sejren, selvom 26-årige Grenier aldrig nogensinde var sluttet på podiet i et World Cup-løb før lørdagens overraskende præstation.

Allerede i første gennemløb imponerede Grenier, for her satte hun såmænd bedste tid foran schweiziske Lara Gut-Behrami og den italienske storslalomspecialist, Federica Brignone. Shiffrin var dog absolut stadig med chancer, for amerikaneren var femtehurtigst i første gennemløb.

Til gengæld kunne Shiffrin slet, slet ikke finde den rigtige linje, da de 30 kvalificerede løbere til andet gennemløb skulle tackle banesætningen, som den polske landstræner havde stået for. Her var der således hele 17 kvinder, der var hurtigere end Shiffrin, der derfor dumpede helt ned på en delt sjetteplads i helt samme tid som franske Coralie Frasse Sombet.

Valérie Grenier var modsat Shiffrin helt ligeglad med ændringerne i banesætning mellem første og andet gennemløb, for canadieren kørte simpelthen også hurtigste tid på andet gennemløb, hvorfor hun altså kunne fejre karrierens første World Cup-podie såvel som -sejr. Det var samtidig den første canadiske World Cup-sejr blandt kvinderne siden Marie-Michèle Gagnons sejr i februar 2016, og den første canadiske storslalomsejr siden Kathy Kreiner i 1974.

Italienske Marta Bassino og slovakiske Petra Vlhová tog sig af de to andre podiepladser, efter de havde haft henholdsvis fjerde- og sjettebedste tid på første gennemløb.

Trods den skuffende præstation i lørdagens storslalom, fører Mikaela Shiffrin fortsat den samlede World Cup i suveræn stil med 1.015 point. Nærmest forfølgere er føromtalte Petra Vlhová med 646 point og schweiziske Wendy Holdener med 511 point. Sidstnævnte sluttede som nummer 15 i lørdagens storslalom.