Norsk sejr i Kitzbühel: Suveræne Aamodt Kilde vinder for andet år i streg på Streif

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Norsk sejr i Kitzbühel: Suveræne Aamodt Kilde vinder for andet år i streg på Streif
Aleksander Aamodt Kilde tog lørdag den sjette norske styrtløbssejr i historien på Streif i Kitzbühel.
Aleksander Aamodt Kilde tog lørdag den sjette norske styrtløbssejr i historien på Streif i Kitzbühel.
Joe Klamar/AFP
Ligesom det var tilfældet i 2022, kunne Aleksander Aamodt Kilde lørdag fejre en styrtløbssejr på den legendariske piste Streif i østrigske Kitzbühel. Her kørte nordmanden hurtigere end alle andre, selvom 42-årige Johan Clarey gav nordmanden fin kamp med dagens næstbedste tid.

Hvornår er man for gammel til at sætte liv og lemmer på spil i et styrtløb på så farlig og udfordrende en piste som Streif på Hahnenkamm? 

Måske kan franske Johan Clarey og schweiziske Beat Feuz give et kvalificeret bud herpå. Førstnævnte leverede en stor præstation trods sine 42 år, sidstnævnte kørte sidste tur på den ikoniske piste i en alder af 35 år. 

Der var snevejr og derfor endnu engang dårlig sigtbarhed helt fra starten lørdag, men hvor vejret fredag blev en anelse bedre, og derfor inviterede til overraskelser som italienske Florian Schieder, der tog en andenplads fredag, så blev vejret ikke til nogen fordel for de løbere, der havde fået et sent startnummer.

Fredag kørte amerikanske Travis Ganong ned mod Kitzbühel som allerførste løber, og han lå faktisk til en podieplacering helt frem til, at Vincent Kriechmayr satte sin vindende tid. Også lørdag startede Ganong tidligt, denne gang som nummer fire, og også lørdag leverede amerikaneren en flot tid, der faktisk rakte til en tredjeplads, da alle løbere havde haft deres gennemløb. 

De to eneste, der var bedre? Ja, den ene var såmænd 42-årige Johan Clarey, der hentede en spektakulær podieplads for anden gang i sæsonen. Nummer et blev dog ikke føromtalte schweiziske Beat Feuz, der altså lørdag kørte karrierens allersidste omgang professionel skiløb. Her blev det nemlig kun til en placering som nummer 16 for schweizeren, der ellers har vundet tre gange på Streif i løbet af karrieren. 

Vinderen blev til gengæld norske Aleksander Aamodt Kilde, der fredag var lige ved at sætte sæsonen over styr men fik reddet sig på akrobatisk vis. Nordmanden vandt dermed for anden gang i karrieren styrtløbet i Kitzbühel, for også i 2022 vandt nordmanden det legendariske styrtløb. 

Også schweiziske Marco Odermatt var tæt på at styrte fredag, og det kostede lidt knas med knæet, hvorfor Odermatt ikke var til start lørdag. Dermed fik Aamodt Kilde også halet lidt ind på Odermatt i den samlede World Cup-stilling, hvor schweizeren dog stadig fører. 

Hos kvinderne blev der også lørdag kørt styrtløb i italienske Cortina d'Ampezzo. Her styrtede den italienske hjemmebanefavorit, Sofia Goggia, og så var vejen banet for slovenske Ilka Štuhec, der ellers ikke havde vundet et World Cup-løb siden december 2019. Den 32-årige slovener slog norske Kajsa Vickhoff Lie, der højst overraskende tog andenpladsen trods et højt startnummer, og den italienske fartspecialist Elena Curtoni

Søndag afsluttes de traditionsrige 'Hahnenkamm Rennen' med en omgang slalom på Ganslern.