Magnussen vil udbygge sin pointstime i Bakus sprintløb

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Magnussen vil udbygge sin pointstime i Bakus sprintløb
Kevin Magnussen i sin racer
Kevin Magnussen i sin racer
Profimedia
Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) skal på lørdag deltage i sæsonens første sprintløb i Formel 1.

Forud for søndagens grandprix i Aserbajdsjan skal feltet dyste mod hinanden over 100 kilometer med point til de otte bedste kørere.

I sidste sæson hentede Haas-danskeren point i samtlige tre sprintløb, og den stime håber Magnussen, at han kan udbygge, når det på lørdag går løs i Bakus gader.

"Jeg ved ikke, om der er nogen bestemt årsag til, at vi hentede point hver gang i sidste sæson, men det er klart, at jeg håber, at vi kan holde stimen i gang. Det er målet", siger Kevin Magnussen til Haas-teamets hjemmeside.

"Jeg synes, at vi har god fart i bilen i øjeblikket, og forhåbentlig kan vi udnytte det både i sprintløbet og i grandprixet", siger danskeren.

I 2022 hentede Kevin Magnussen point i sæsonens tre sprintløb, der blev kørt i Italien, Østrig og Brasilien. Det blev til to ottendepladser og en enkelt syvendeplads i sprintløbet over 100 kilometer.

I 2023-sæsonen er antallet af sprintløb fordoblet til seks, og så er kvalifikationen og sprintløb blev adskilt fra hinanden. Det betyder, at kvalifikationen, der afgør startpositionerne i søndagens grandprix, afvikles om fredagen.

Kevin Magnussen hilser ændringen velkommen, da det betyder, at han kan køre med større risiko i sprintløbet.

"Det betyder, at man ikke får den ekstra straf, at man skal starte bagest om søndagen, hvis man ikke kommer i mål".

"Så man får en lidt større belønning for at tage en risiko, og det er godt for showet, det er godt for os kørere, og så er det også sjovere", siger danskeren.

Magnussen har foreløbig hentet et enkelt VM-point i denne sæson, hvor der er afviklet tre grandprixer. Holdkammeraten hos Haas, Nico Hülkenberg, er oppe på seks point.

Hollænderen Max Verstappen (Red Bull) topper VM-stillingen med 69 point.