Mangeårig irsk landsholdsspiller har autismediagnose: "Det har været noget af en rejse"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Mangeårig irsk landsholdsspiller har autismediagnose: "Det har været noget af en rejse"
På klubplan har James McClean blandt andet optrådt for Sunderland og Stoke City. I øjeblikket er han i gang med sit andet ophold i Wigan.
På klubplan har James McClean blandt andet optrådt for Sunderland og Stoke City. I øjeblikket er han i gang med sit andet ophold i Wigan.Profimedia
Den irske fodboldlandsholdsspiller James McClean har autisme. Det skriver han i et opslag på Instagram.

Wigan-spillerens fireårige datter, Willow-Ivy, er autist, og det var medvirkende til, at James McClean fik mistanke om, at han selv havde lignende personlighedstræk.

"Jo mere Erin (McCleans hustru, red.) og jeg har lært om autisme, jo mere gik det op for os, at jeg lignede Willow mere, end vi troede."

"Jeg ser så mange træk i hende, som jeg genkender i mig selv. Så jeg besluttede at tage en ASD-test (Autism Spectrum Disorder, red.)," forklarer han.

Autismeforeningen i Danmark beskriver autisme som "en medfødt anderledeshed i hjernens udvikling, der påvirker opfattelsen af omgivelserne, og måden man interagerer med andre på."

"Det har været noget af en rejse, og eftersom jeg nu har en diagnose, føler jeg, at tiden er inde til at offentliggøre den," skriver McClean og henviser til, at det på søndag er verdens årlige autismedag.

33-årige James McClean har spillet 96 landskampe for Irland og var senest på banen, da irerne i mandags tabte 0-1 til Frankrig i EM-kvalifikationen.

I Danmark har 0,77 procent af befolkningen en offentligt udredt autismediagnose. Personer, der er udredt i privat regi, er ikke medregnet, skriver Autismeforeningen på sin hjemmeside.