Spansk landstræner tager positiverne med fra nederlag: Men vi skal forbedre os meget

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Spansk landstræner tager positiverne med fra nederlag: Men vi skal forbedre os meget
Luis de la Fuente nåede knapt at fejre sin første sejr som landstræner, før han tirsdag led sit første nederlag, da Spanien tabte ude mod Skotland.
Luis de la Fuente nåede knapt at fejre sin første sejr som landstræner, før han tirsdag led sit første nederlag, da Spanien tabte ude mod Skotland.Andy Buchanan/AFP
Det blev ikke til nogen succesrig efterfølger på debuten som spansk landstræner for Luis de la Fuente, da han tirsdag led et nederlag på 2-0 ude mod Skotland. Den 61-årige spanier vil dog tage det positive med, og understreger samtidig at der fortsat er fuld tillid til den spanske højreback, der var involveret i begge skotske scoringer.

Efter en ganske fin start på EM-kvalifikationen med en 3-1-sejr over Norge, hvor den 32-årige landsholdsdebutant Joselu scorede to gange, gik det tirsdag aften anderledes skidt for Spanien.

Her blev det således til et 2-0-nederlag i Skotland, efter Manchester Uniteds midtbaneslider Scott McTominay kom på måltavlen to gange.

Det var blot anden kamp i spidsen for det spanske landshold for 61-årige Luis de la Fuente, der efter det spanske VM-exit i Qatar overtog posten fra Luis Enrique, efter at de la Fuente tidligere har stået i spidsen for flere spanske ungdomslandshold.

Nu prøver de la Fuente så kræfter med det allerhøjeste landsholdsniveau, og her måtte de la Fuente altså erfare ganske hurtigt, at der ikke er plads til fejltrin.

"Du er nødt til at forstå, at på det højeste niveau bliver enhver fejl straffet. Der var to situationer i kampen, men det er ingen undskyldning for spillerne, og de skal bruge det her som en lærestreg," lyder det fra den spanske landstræner ifølge Marca.

De to situationer, som de la Fuente hentyder til, var skotternes to scoringer, der begge blev scoret efter gennembrud i den spanske højreside, hvor den ellers bunderfarne og femdobbelte Champions League-vinder, Dani Carvajal, ikke så alt for godt ud.

Men den 31-årige Real Madrid-back skal ikke i første omgang frygte for sin plads hos La Roja, kunne Luis de la Fuente afsløre ovenpå nederlaget i Glasgow, og det samme gør sig i øvrigt gældende for andetvalget på højrebacken.

"Jeg stoler blindt på dem. Jeg er meget tilfreds med Dani (Carvajal, red.) og Pedro (Porro, red.) og med fremtidens spillere."

Selvom Dani Carvajal så tvivlsom ud ved begge skotske scoringer tirsdag aften, så understreger Luis de la Fuente, at der fortsat er fuld tillid til den femdobbelte Champions League-vinder.
Selvom Dani Carvajal så tvivlsom ud ved begge skotske scoringer tirsdag aften, så understreger Luis de la Fuente, at der fortsat er fuld tillid til den femdobbelte Champions League-vinder.Andy Buchanan/AFP

Trods nederlaget var det dog ikke én stor omgang elendighed på Hampden Park, og Luis de la Fuente kalder således nederlaget for smertefuldt ifølge Marca.

"Når man analyserer kampen her i de første minutter, tænker man, at vi gjorde det fint, godt nok til at få endnu et resultat og være med i kampen. Jeg tager det positive med, men vi skal forbedre os meget, og jeg er meget tilfreds med spillernes attitude. Vi prøvede alt det, vi havde øvet os på, men det virkede ikke," fortæller Luis de la Fuente, der i 2011 kortvarigt stod i spidsen for Deportivo Alavés. 

Til sommer får de la Fuentes spanske tropper også sin sag for, for i juni venter de forsvarende italienske europamestre i semifinalen af Nations League Final Four. Her mødes Spanien og Italien således i Enschede, hvorefter vinderen af denne kamp skal møde enten Holland eller Kroatien i finalen, der spilles på De Kuip i Rotterdam. Også i 2021 var Spanien i Nations League Final Four, hvor de slog netop Italien i semifinalen og herefter led et smalt 2-1-nederlag mod Frankrig.

Efter de første to kampe i EM-kvalifikationen indtager Spanien en foreløbig andenplads i gruppe A med tre point på kontoen. Gruppen føres af Skotland, mens Georgien, Norge og Cypern indtager henholdsvis tredje-, fjerde- og femtepladsen i gruppen.

Næste kvalmodstander for Spanien bliver det georgiske landshold med Napoli-stjernen Khvicha Kvaratskhelia i spidsen.