Kevin Magnussen rykker en placering op efter Haas-Protest

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Kevin Magnussen rykker en placering op efter Haas-Protest
Kevin Magnussen rykker en placering op efter Haas-Protest
Kevin Magnussen rykker en placering op efter Haas-Protest
AFP
Kevin Magnussen mistede i første omgang ottendepladsen på sidste omgang i søndagens Formel 1-løb i Austin i USA, men efter at Haas nedlagde protest, har han nu fået den tilbage.

Danskeren kæmpede sig i mål på slidte dæk, da han modsat resten af feltet blot skiftede dæk en enkelt gang. På sidste omgang endte det med en intens duel mellem Sebastian Vettel fra Aston Martin og Kevin Magnussen, hvor de på skift overhalede hinanden. Tyskeren fik til sidst klemt sig foran danskeren, der derfor i første omgang måtte tage til takke med niendepladsen.

Men nu er Magnussen blevet flyttet frem i klassementet eftersom Fernando Alonso (Alpine), der sluttede som syver, er blevet straffet, efter at Kevin Magnussens hold, Haas, fik held med at indgive en protest. Den tidligere verdensmester har fået en tidsstraf på 30 sekunder og falder dermed tilbage til en placering som nummer 15.

Det betyder, at Kevin Magnussen kravler op som nummer otte, og dermed får han fire point i stedet for to. Han har nu 26 point i den samlede stilling, hvor han er nummer 13. Det bekræfter Formel 1 på sin hjemmeside.

Haas protesterede over Fernando Alonso, fordi spanierens bil var beskadiget efter et sammenstød med Lance Stroll (Aston Martin). Sidespejlet på Alonsos Alpine-racer blev slået løs, og senere blev det flået af i vinden. Dermed var bilen at betragte som usikker, har løbskommissærerne slået fast efter Haas' protest.

"En bil skal være i sikker stand under et løb, og det var bil nummer 14 (Alonsos, red.) ikke i dette tilfælde. Det er Alpine-holdets ansvar", skriver løbskommissærerne i deres dom.

Efter den dramatiske afslutning kom Mangnussen med følgende kommentar til holdets hjemmeside: "Selvfølgelig er jeg irriteret over at miste en placering til Sebastian. Men jeg må bare sige, at det var noget vild kørsel fra ham. Det er der, man indser, hvorfor han er firedobbelt verdensmester", sagde Magnussen.

Max Verstappen (Red Bull) snuppede sejren i USA.

/ritzau/