Kevin Magnussen før brasiliansk Grand Prix: "Senna er min inspiration"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Kevin Magnussen før brasiliansk Grand Prix: "Senna er min inspiration"
Ayrton Senna vandt tre VM-titler og er et ikon for den brasilianske befolkning
Ayrton Senna vandt tre VM-titler og er et ikon for den brasilianske befolkning
Profimedia
Før Grand Prix løbet i Sao Paulo, hvor Kevin Magnussen starter i 8.position, fortæller danskeren, at hans helt store inspiration er den afdøde brasilianske Formel 1 kører, Ayrton Senna

"Jeg har dyrket en masse film om ham og hans kørestil, og på en eller anden måde i underbevistheden har jeg taget hans stil til mig. Jeg er helt sikkert blevet inspireret af den måde, han kørte på", siger Kevin Magnussen til DR Sporten i forberedelserne til Formel 1 ræset på Interlagos i Sao Paulo.

Magnussen, har ligesom briten Lewis Hamilton været meget inspireret af brasilianeren og hans kørestil. Brasilianeren er blevet et ikon i Formel 1 sporten, og han vandt tre VM-titler takket være sin kompromisløse, aggressive kørestil ind til han mistede livet ved en tragisk ulykke ved San Marino´s Grand Prix i 1994.

"Sao Paulo har så meget Senna-historie"

Senna blev født i Sao Paolo og motorvejen ind til centrum hedder Autovia Ayrton Senna, opkaldte efter den brasilianske Formel 1-legende. Han var samtidig en sportsmand, der var meget bevidst om den social ulighed, som millioner af brasilianere kæmper med hver dag. Således stiftede brasilianeren en fond "Instituto Ayrton Senna", som gennem 25 år har taget sigte på at hjælpe fattige brasilianske børn.

"Her er så meget Senna-historie. Hvis man er Senna-fan, er Brasilien et helt specielt sted", siger Magnussen, om Brasilien og Sao Paulo, hvor danskeren starter som nr. otte efter at han på sensationel vis vandt sprint-kvalifikation fredag, det bedste resultat nogensinde for en dansk kører i Formel 1. 

"Interlagos er måske ikke en af mine yndlingsbaner, men den er helt klart speciel. De fleste sving har et meget langt indløb. Inden selve svinget, er der et langt stykke, hvor man både drejer og bremser samtidig", fortæller Magnussen før Grand Prixet.

Søndagens Grand Prix starter kl. 19 dansk tid og kan opleves på Viaplay.