Sidste nyt inden Sverige: Sørensen på kassen og ny back træder direkte ind på holdet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Sidste nyt inden Sverige: Sørensen på kassen og ny back træder direkte ind på holdet
Dansk jubel over en scoring mod Tyskland
Dansk jubel over en scoring mod Tyskland
Lehtikuva/Reuters/Ritzau Scanpix
Sejr er et krav for Heinz Ehlers og hans udvalgte tropper i dagens kamp mod Sverige. Historisk set har det været småt med sejre. Meget skal gå galt for Sverige, hvis ikke kvartfinale-billetten skal bookes, hvilket kan blive Danmarks chance.

Hvad skal lykkes for Danmark

En gentagelse af sejren fra Riga i 2021 skal være hjertens velkommen, men mindre kan også gøre det.

På mange parametre vil en gentagelse af de første knap 50 minutter mod USA være fint. Danmark skal lykkes med at holde de farlige svenske forwards på ydersiden. Det er lettere sagt end gjort, og selvom det skulle lykkes, så skal den danske offensiv have mere held end mod amerikanerne.

Danmark skal håbe på en lavtscorende kamp, især med en ny målmand fra start. Desuden skal vores finde en løsning på fraværet af Oliver Lauridsen, der for anden VM-turnering i træk, er blevet skadet i en grad at han har måtte trække sig.

Uro på de indre linjer i Sverige

Der har været meget snak om William Nylander hinsidans. Kommer han eller kommer han ikke. Spilleren fra Toronto Maple Leafs ville pynte på alle hold, men Sam Hallam bekræftede søndag at Nylander ikke kommer til Tampere. Det førte til en lille clinh på ord med tv-station SVT, hvor Hallam mente, at journalisten var arrogant i sit spørgsmål om Nylanders mulige ankomst.

 

Efterfølgende blev Williams lillebror, Alexander Nylander, holdt tilbage fra både træning og presseseancer. Alexander Nylander er en del af den svenske VM-trup og har spillet 11 minutter i gennemsnit i de første fem kampe. Måske Danmark kan drage fordel af uroen i den svenske lejr.

Det siger danskerne

“Det er ikke den bedste situation, vi står i. Matematisk har vi det i egne hænder, men vi er jo også realistiske og ved, at det bliver en svær opgave”, siger kaptajn Jesper Jensen Aabo til Ritzau.

Nicklas Jensen til TV2 Sport
Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

"Vi skal turde spille med pucken, holde i pucken, hjælpe hinanden og vinde vores nærkampe. Jeg synes, at vi mod USA havde pucken næsten mere end dem. Det var stærkt, og det skal vi gøre igen", siger Patrick Russell til TV2 Sport.

Det siger svenskerne

"Vi fokuserer først og fremmest på Danmark. Det er en kamp ad gangen, vi følger den gamle kliché. Det bliver noget at bide sig fast i. Vi vil gerne tage det næste skridt i vores proces og føle, at vi hele tiden bevæger os i den rigtige retning”, siger backen Anton Lindblom til den svenske avis Expressen.

 

Dagens lineup

Startopstillingerne med kædesammensætning
www.iihf.com

George Sørensen starter ikke overraskende i målet, med Mathias Seldrup som backup. Oliver Larsen der blev indkaldt igår, træder ind i anden back rotation med Jesper Jensen Aabo, hvilket sender Anders Koch et nøk nedad. Matthias Asperup sidder over sammen med Morten Jensen og William Rørth.