Sidste nyt inden Ungarn: Ehlers i førstekæden og Dichow starter på mål

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Sidste nyt inden Ungarn: Ehlers i førstekæden og Dichow starter på mål
Heinz Ehlers har holdet klar
Heinz Ehlers har holdet klar
Profimedia
Derudover er Jacob Gammelgaard, Matthias Asperup og Mathias Seldrup ikke omklædt

Meget har i optakten handlet om hvorvidt Nikolaj Ehlers er med eller ej. Det er han!

Læs mere om det her.

Målmandsposten

En anden meget vigtig faktor, bliver hvordan vores målmænd kommer fra land. Arven er stor efter at Sebastian Dahm er stoppet på landsholdet, især efter at Frederik Andersen stadig er med i NHL-playoffs og Ottawa Senators har sagt nej til deltagelse fra Mads Søgaard.

22-årige Frederik Dichow ligner det nye førstevalg mellem stængerne. Dichow er den yngste af de tre målmænd der er med, men også den der til daglig spiller på højeste niveau. Til daglig spiller han for Frölunda i SHL.

Dichow spillede en flot kamp mod Rusland til OL, men så omvendt ikke helt skarp ud i den sidste testkamp mod Slovenien. Ved to ud af tre slovenske mål så Dichow ikke helt chanceløs ud.

Vigtigt at komme godt fra start

Kampen mod Ungarn er den på papiret letteste. Ungarn er nyoprykkere og er et hold Danmark skal besejre, hvis denne slutrunde skal blive nogenlunde mindeværdig. Danmark starter med de tre dårligste hold og det så lægge kimen til et brag af en kamp mod Tyskland.

Danmark er kommet godt fra start ved de sidste VM-turneringer. Sidste år blev det 9-1 over Kasakhstan og forrige år blev det en meriterende sejr på 4-3 over Sverige. Mindre end 9-1 kan godt gøre det, men Danmark skal stå med tre points efter kampen mod Ungarn.

Lineup

Heinz Ehlers topper førstekæden med NHL-erfaring. Nicklas Jensen, Patrick Russell og Nikolaj Ehlers er sat sammen, mens der også er solid erfaring i andenkæden, med Frederik Storm, Morten Poulsen og Mikkel Bødker.

Frederik Dichow starter på mål, mens Anders Krogsgaard er syvende back og Felix Scheel er 13. forward.