Afgående landstræner nægter at tænke på snarligt farvel: Vil ikke bruge energi på det

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Afgående landstræner nægter at tænke på snarligt farvel: Vil ikke bruge energi på det
Heinz Ehlers stopper som landstræner for det danske ishockeylandshold, når det igangværende VM er overstået.
Heinz Ehlers stopper som landstræner for det danske ishockeylandshold, når det igangværende VM er overstået.
Profimedia
Når Danmark er ude af ishockey-VM, er Heinz Ehlers' tid som landstræner forbi. Og det tidspunkt kan meget vel komme tirsdag aften, når det danske landshold har spillet sidste gruppekamp mod de finske værter.

"Ja, så er det højst sandsynligt slut," siger Ehlers. Og det er nogenlunde det tætteste, man kommer på at få ham til at forholde sig til sit snarlige exit.

"Jeg tænker overhovedet ikke på det. Det er kun, når journalister nævner det. Jeg vil ikke bruge energi på sådan noget, lyder det fra manden, der i de sidste fem år har haft ansvaret for nationalmandskabets ve og vel."

Hans landstrænerliv kan blive forlænget med et par dage, hvis en på papiret temmelig usandsynlig kombination af resultater indfinder sig i løbet af tirsdagen.

Først skal Tyskland tabe til Frankrig, inden Danmark senere på dagen skal besejre de finske verdensmestre i en fyldt arena i Finland.

Sker det, ryger Danmark i kvartfinalen for tredje gang i dansk ishockeys historie. Hvis ikke, udløser det en niende- eller tiendeplads, hvilket flugter fint med placeringen på verdensranglisten, hvor Danmark er nummer ti.

Selv om chancen for avancement er lille og kan være forsvundet, inden spillerne går på isen, lover Ehlers, at holdet vil forsøge at give finnerne kamp.

"Igen møder vi et hold, som er bedre end os til alt. Det bliver en hård og svær kamp, men som hold elsker vi de her udfordringer, hvor vi skal forsøge at være med så længe som muligt," siger landstræneren.

Han har også bemærket, at det finske hold har været lidt langsomt til at komme i omdrejninger ved VM.

"Det er jeg nok enig i. Men jeg ved også, hvad den træner (Finlands succesfulde landstræner, Jukka Jalonen, red.) lige pludselig formår med de drenge."

"Jeg ved, at han har talt med store bogstaver undervejs og sagt, at der er for meget individualisme og for lidt hold. Og det er ikke individualisterne, der har givet Finland de store titler i de senere år."

"Vi kan jo håbe, at de spiller individuelt igen mod os," siger Heinz Ehlers.

Kampen mod Finland begynder klokken 19.20 dansk tid.