Dahm om Wejses exit fra kampen: Vi må være ærlige og sige at det er hårdt slag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Dahm om Wejses exit fra kampen: Vi må være ærlige og sige at det er hårdt slag
Christian Wejse udgik med en skade kort inde i kampen
Christian Wejse udgik med en skade kort inde i kampen
Profimedia
Den tidligere danske landsholdsmålmand var nedtrykt efter kampen mod Sverige, hvor muligheden for selv at afgøre vores videre skæbne forsvandt.

Sebastian Dahm er dog alligevel stolt af hans tidligere landsholdskammerater.

“Jeg synes vi kæmper rigtigt godt. Vi havde fortjent bedre og det er ærgerligt at vi ikke får muligheden for at tage målmanden ud til sidst. Svenskerne er dog bare gode. Det må man give dem”, siger Dahm til Flashscore, på en aften hvor Sverige vandt med 4-1 over lillebror fra Danmark.

I løbet af kampen fik svenskerne mere og mere spilovertag og fik med relativt enkle midler trykket Danmark baglæns. Det er der en ganske naturlig grund til mener Dahm.

“Det er lidt et udslag af at det er en lang turnering og tanken er ved at være tom. Svenskerne har mere bredde end vi har, og så er det især svært så sent i turneringen. De har lidt mere at tage af og får lagt en tungere pres”.

Allerede tidligt i kampen måtte en de af de få rene centere i den danske trup udgå med en skade. Christian Wejse fra Fischtown Penguins fik en hård tackling op af banden og kom ikke tilbage.

“Vi må være ærlige og sige at det er hårdt slag. Wejse har betydet utroligt meget i år. God på faceoff osv, og har spillet positionen rigtigt godt. Uagtet, så mister man bare lidt af niveauet når man sætter en wing ind. Der er nogle naturlig egenskaber man har som center, som man ikke bare lige kan oversætte til en wing”.

Med nederlaget missede Danmark muligheden for selv at kunne afgøre. Nu skal der sendes kærlige tanke og bønner i retning af Frankrig, men først skal Danmark selv slå værterne fra Finland.

“Jeg er ret optimistisk på vores egne vegne. Jeg tror bestemt på at vi kan skabe overraskelsen i morgen, så er det bare spørgsmålet om vi får den hjælp fra Frankrig som vi har brug for. Vi må gøre vores og vinde og så krydse fingre for at vi får den hjælp vi skal bruge”, siger Dahm til slut.

Danmarks skæbne kan derfor være afgjort allerede inden de går på isen tirsdag aften, da opgøret mellem Frakrig og Tyskland spilles kl. 11:20.