Herning tager første stik i semifinalebrag

Herning tager første stik i semifinalebragHerning Blue Fox
Herning Blue Fox fik tirsdag has på formstærke Sønderjyske i det første af potentielt syv kampe i Metal Ligaens semifinaler.

I en intens og spillemæssig forholdsvis tæt affære udviste midtjyderne størst skarphed i jagten på de afgørende marginaler.

Kaptajn Morten Poulsen var efter få sekunders powerplay i første periode på pletten til 1-0, og i tredje periode lynede Victor Cubars to gange inden for ti sekunder inden han også fuldendte sit hattrick og slog sejren fast.

Ind imellem scoringerne var kampen meget jævn, og sønderjyderne, der har været i forrygende form i de seneste måneder, sendte i perioder Herning-keeper Mac Carruth på hårdt arbejde.

Herningenserne havde i flere tilfælde marginalerne på sin side. Ikke mindst i anden periode, da sønderjyderne fik bugseret pucken over stregen til 1-1.

Efter et langvarigt videotjek bestemte dommerne sig dog for, at den sønderjyske målscorer styrede pucken ind med sin skøjte, og scoringen derfor ikke talte.

Dommerne havde i det hele taget deres iPad i brug flere gange, og stort set hver gang faldt kendelsen ud til Hernings fordel, og frustrationer var muligvis medvirkende til en større sammenstød mellem spillerne lige efter slutfløjtet.

Fredag har Sønderjyske mulighed for at slå tilbage, når Vojens danner kulisse for anden duel.