Historiske Lasse Schöne i Holland: Flest kampe af en udlænding i Eresdivisie

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Historiske Lasse Schöne i Holland: Flest kampe af en udlænding i Eresdivisie
Historiske Lasse Schöne i Holland: Flest kampe af en udlænding i Eresdivisie
Historiske Lasse Schöne i Holland: Flest kampe af en udlænding i EresdivisieProfimedia
Den tidligere danske landsholdsspiller Lasse Schöne nåede en fornem milepæl i weekenden. Med sin deltagelse i kampen mellem sin nuværende klub NEC Nijmegen, og hans tidligere klub Ajax, blev den danske midtbanespiller den udlænding med flest kampe i den bedste hollandske række.

Lasse Schöne tog som ungdomsspiller i 2002 til Heerenveen fra Lyngby, og har derfor aldrig spillet seniorfodbold i Danmark.

Hele karrieren har Schöne spillet i Holland på nær to sæsoner, hvor Genoa lokkede den danske midtbanespiller til Italien.

I weekendens kamp mod Ajax, gik Schöne øverst på listen over flest spillede kampe af en udlænding i den hollandske Eresdivisie.

434 kampe er det blevet til for Lasse Schöne, der dermed passerer den sydafrikanske målmand Hans Vonk.

Debuten i Eresdivisie kom for Schöne med De Graafschap i 2007, i en kamp mod Ajax hvor Schöne og kompagni tabte med hele 8-1.

Siden tiden i De Graafschap er det blevet to to ophold i Nijmegen, en tur i Ajax, inden Heerenveen hentede Schöne tilbage til Holland fra Italien.

I sine 434 kampe er midtbanedirigenten startet inde 396 gange, mens det er blevet til 84 mål og 72 assists. Schöne fejrede sin rekord med endnu et oplæg, da han stod bag Nijmegens udligning til 2-2 i weekendens kamp mod Ajax.

Schöne er ikke den eneste dansker der er langt fremme på listen over flest kampe for en udlænding. Jan Heintze ligger nr. 3 på selvsamme liste med 395 kampe.

I modsætning til Schöne er alle Heintzes kampe spiller for den samme klub. Den tidligere venstre back spillede i to omgange for PSV Eindhoven.