Hollandsk ekspert om Mattssons gennembrud: Han har reelt kun været god i denne sæson

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hollandsk ekspert om Mattssons gennembrud: Han har reelt kun været god i denne sæson

Nijmegen begræder tabet af en populær karakter blandt tilskuerne - men udviser også forståelse for det store skifte.
Nijmegen begræder tabet af en populær karakter blandt tilskuerne - men udviser også forståelse for det store skifte.Profimedia
I Nijmegen begræder de tabet af Magnus Mattsson, der skiftede til FC København i vinterens transfervindue. Beløbet, der nævnes, er omkring 20 mio. kroner, hvilket er klubrekord for Nijmegen. Det startede dog ikke lige nemt for den tidligere Silkeborg-spiller. Det fortæller en hollandsk ekspert til Flashscore.dk

”Han kom til klubben, lige efter Nijmegen var rykket op i Eredivisie i sommeren 2021, og var en af de mest spændende transfers i det vindue”, lyder det fra Raphaël Bejcy, der følger Nijmegen tæt for Flashscore i Holland.

19 mål for Silkeborg i den næstbedste række gjorde, at Nijmegen hentede ham til klubben, der gennem årene har haft en betydelig mængde danskere på holdkortet. Spillere som Lasse Schöne, Kevin Conboy og Mikkel Duelund har alle optrådt på De Goffert, der er navnet på klubbens stadion.

”I de første to sæsoner fik han aldrig rigtigt gjort en forskel. Det var en lang tilvænningsperiode for ham. Både i forhold ligaen, mens også til selve klubben. Især på de fysiske parametre. Han kunne ikke for alvor sætte sit aftryk på kampene”, lyder det fra den hollandske ekspert.

Det var dog ikke kun den fysiske del, der skulle forbedres. Mattssons omgang med bolden og hans beslutningstagen lod også noget tilbage at ønske.

”Alle kunne se hans evner. Han er rigtigt god på bolden og er kreativ med sine ideer. Mattsson er en god dribler, og kan let sætte tre mand af. Han er virkeligt god i små rum, men han har også haft en tendens til at miste bolden for let. I de første to år var hans spil alt for risikobetonet, og han smed alt for mange bolde væk”.

Nijmegen spiller efter en helt klassisk, hollandsk 4-3-3 formation, som Mattsson også var bekendt med fra tiden i Silkeborg. Hans evne til at dække flere pladser, tilsat lidt held, blev startskuddet på et bragende flot efterår i Holland.

”I de første to sæsoner spillede han primært venstrekant i Nijmegens 4-3-3 formation. I denne sæson blev han rykket ind på en position som 10’er og skulle tage over fra deres bedste spiller i sidste sæson. Det var der mange, der tvivlede på at han kunne, men det var det helt rette for ham. Han blev nærmest tre gange så god, og ingen kunne genkende ham”.

Nijmegen hører ikke til blandt de bedste hold i Holland. Derfor er det en balancegang mellem at forsøge at være kreativ og chanceskabende, uden at spille med alt for høj risiko. Det er Mattsson blevet bedre til, mener Bejczy.

”Han er blevet bedre til at tage gode beslutninger. Han har spillet på den samme måde, uanset om det var mod toppen eller bunden af ligaen".  

Mattsson sluttede tiden i Holland som den mest scorende spiller udenfor top-5 klubberne og som topscorer blandt midtbanespillerne i Eresdivisie.

”Han var meget vellidt i Holland. Han har lært sproget og var flydende til sidst. Han var en sjov karakter at have i klubben, og han gjorde meget ud af at lære om landet, byen og klubben. Han var typen man heppede på, selv da han ikke rigtigt præsterede”.

Sportschef i FC København, Peter Christiansen, har talt om, at Mattsson kan bruges bredt hen over de fem mest offensive pladser. Det kan Bejczy godt se logikken i, når FC København ikke spiller med brede wings.

”I FCK’s nuværende formation vil hans bedste position være på en af de to 8’ere, men i og med, at FCK’s wings ikke skal slå indlæg, vil han også kunne bruges på de pladser. Han er i hvert fald ikke en 6’er”.

Mattsson har i de hollandske medier sagt, at denne var hans sidste sæson i klubben. Det er normalt ikke noget, der falder i god jord hos tilhængerne, men i Nijmegen havde man forståelse for, at Mattsson ville søge nye græsgange.

”Der er selvfølgelig en skuffelse, men FCK er den største klub i hans hjemland, og de skal spille mod Manchester City om lidt. Man håbede, at han ville blive sæsonen ud, men man vidste godt, at det var på lånt tid”.

Et af beviserne på Nijmegens kærlighed til Mattsson kunne man se ved klubbens første kamp uden Mattsson i truppen, hvor der var takkebannere for hans tid i Holland. Ved en tidligere lejlighed kaldte klubbens fans ham for NovioMagnus, med henvisning til byens navn i romertiden.

Magnus Mattsson spillede 19 kampe i Ersdivisie i denne sæson med 11 mål og fire oplæg til følge. Derudover blev det til to scoringer i tre kampe i den hollandske pokalturnering.

24-årige Mattsson er tiltrådt i FC København på en kontrakt til sommeren 2028.