Silkeborg lander solidt overskud uden europæisk deltagelse

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Silkeborg lander solidt overskud uden europæisk deltagelse
Silkeborg lander solidt overskud uden europæisk deltagelse
Silkeborg lander solidt overskud uden europæisk deltagelseBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Et godt efterår sportsligt og fortsat gode salg af profiler har skæppet godt i kassen hos Superliga-klubben Silkeborg IF.

Selv om klubben ikke spillede europæisk i 2023 og har haft stigende renteudgifter, så landede man alligevel med et overskud på 42 millioner kroner før skat.

Det fremgår af fredagens årsrapport. Den viser også, at klubben nu har overskud på alle tre forretningsområder.

"Det er glædeligt, at alle tre forretningsben (fodbold, ejendomme og hotel) bidrager med et positivt resultat", siger administrerende direktør Kent Madsen til klubbens hjemmeside.

Sidste år slog klubben rekord med et overskud på 106,4 millioner kroner. Faldet i overskud skyldes primært, at man i 2022 deltog i det lukrative Conference League-gruppespil, og at man omlagde lån med en stor kursgevinst til følge.

Sidstnævnte påvirker 2023-regnskabet direkte. I 2022 tjente man over 15 millioner kroner på finansielle poster, mens man i 2023 tabte lidt over 12 millioner kroner på samme.

Klubben har et plus på 36 millioner kroner på transferaktiviteter mod 42 millioner kroner i 2022. Det skyldes især salg af profilerne Lukas Engel og Sebastian Jørgensen samt talentet Lasse Abildgaard.

Det er endnu uvist, om Silkeborg i denne sæson lander i det mere økonomisk lukrative mesterskabsspil eller i nedrykningsspillet. Det bliver afgjort søndag.

Holdet er i gang med tredje sæson i træk i landets bedste række.

Silkeborg forventer i indeværende regnskabsår et positivt resultat før eventuel dagsværdiregulering af investeringsejendomme og før skat i intervallet 7-15 millioner kroner.