FCM tager førsteplads tilbage med ny sejr over uskarpe Randers

Oliver Sørensen blev matchvinder for FCM
Oliver Sørensen blev matchvinder for FCMErnst Van Norde/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland var skarpest og slog mandag yndlingsmodstanderen Randers FC.

1-0 vandt topholdet på udebane efter en træffer af Oliver Sørensen i første halvleg.

Det var FCM's 30. ligakamp i træk mod Randers uden nederlag. Seneste nederlag faldt i 2012.

Med sejren tog FCM  førsteplads i den danske Superliga tilbage, efter at FC København og Brøndby søndag havde vundet sine kampe og var gået forbi.

FCM topper med 45 point, mens Brøndby og FCK har henholdsvis 44 og 42 point før sidste runde i grundspillet søndag.

For uskarpe Randers betød nederlaget, at holdet er uden chance for at nå med i mesterskabsspillet. Det er nu udelukkende en duel mellem Silkeborg og OB.

Kronjyderne er nummer ni med beskedne tre point ned til Vejle lige under nedrykningsstregen.

Randers FC kreerede en ganske pænt antal chancer i første halvleg, og allerede efter et par minutter burde det nok være blevet 1-0, men Stephen Odeys svage afslutning blev blokeret.

Odey missede endnu en mulighed senere, og angrebsmakker Mohammed Fuseini havde også en kæmpe chance, men helkiksede sit forsøg og ramte oversiden af overliggeren.

Det var lidt længere mellem FCM-chancerne, men til gengæld var midtjyderne bedre til at ramme inden for rammen, og efter 25 minutter blev ballet åbnet efter et langt indkast af stopperen Mads Bech Sørensen.

Forsvarskollega Sverrir Ingi Ingason headede og fremtvang en returbold fra keeper Patrik Carlgren, som midtbanedynamo Oliver Sørensen omsatte til sit femte sæsonmål og 1-0 til topholdet.

Efter en uskøn og jævn første del af anden halvleg, kom Randers igen meget tæt på en scoring efter et frisparksindlæg efter 70 minutter, men igen manglede der kvalitet i afslutningsspillet, og FCM-keeper Jonas Lössl klarede paragrafferne.

FCM havde spredte muligheder for at komme på 2-0, men fik ikke lukket kampen. For alvor nervepirrende blev det dog aldrig, da det sidste Randers-pres var uden saft og kraft.