FC København tilbage på andenplads efter Achouri-show mod Nordsjælland

Claesson fejres efter sit mål til 1-0.
Claesson fejres efter sit mål til 1-0.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mandag aften blev 19. spillerunde i den danske Superliga afrundet med et topbrag i Parken mellem de forsvarende mestre fra FC København og FC Nordsjælland. Det opgør kom værterne bedst fra, da de vandt forholdsvis sikkert med 2-0 på henholdsvis et mål og en assist fra Elias Achouri.

Med sejren overhaler FCK på andenpladsen FC Midtjylland på en bedre målscore, og de er fortsat blot et point bag yndlingsfjenden fra Brøndby på førstepladsen.

Det er tæt i toppen mellem Brøndby, FC København og FC Midtjylland, der har henholdsvis 40, 39, og 39 point i tabellen. Men afstanden fra toptrioen til nærmeste forfølger er på to forårsrunder vokset fra fem til hele ni point.

FCN havde åbnet foråret med en sejr over lokalrivalerne fra Lyngby, mens FCK uden større problemer havde slået Silkeborg klart med 3-0 på udebane.

Det er to hold, der generelt spiller underholdende, indbyrdes kampe, da de sidste fem kampe på den led alle havde budt på mindst tre mål.

De små 30.000, frysende tilskuere i Parken måtte dog nøjes med et enkelt i første halvleg, da Viktor Claesson efter en halv time ved fjerneste stolpe stangede føringsmålet ind efter smukt forarbejde af Elias Achouri.

Ej ufortjent efter en første halvleg, hvor FCK holdt de vævre gæster helt fra større chancer.

Efter pausen var Andreas Schjelderup meget tæt på at udligne, men måtte se stolpen tage sit forsøg. Nordsjælland var nu meget mere aggressive i deres udtryk.

Kort efter var FCK alligevel ved at fordoble deres føring ved Magnus Mattsson, men den målfarlige offensivspiller forspildte sit forsøg på Andreas Hansen i FCNs mål.

I samme situation blev den ellers netop tilbagevendte Adamo Nagalo skadet for FCN og tvang Johannes Hoff Thorup til en udskiftning.

Den forvirring udnyttede Achouri til at bringe værterne foran med 2-0 efter et par riposter foran Hansens mål, efterfølgende et hjørnespark.

Nordsjællænderne prøvede at kæmpe sig tilbage i kampen, men opnåede kun halve chancer foran Kamil Grabaras mål.

FCK kørte stille og roligt sejren i land, og henter dermed tre af de vigtigere point i mesterskabskampen. I næste runder venter endnu en storkamp, når mestrene gæster Herning og FC Midtjylland.