Liverpool og Manchester United går til kamp mod tragedie-hån

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Liverpool og Manchester United går til kamp mod tragedie-hån
Liverpool og Manchester United vil tragedie-hån til livs.
Liverpool og Manchester United vil tragedie-hån til livs.Profimedia
Fans af Liverpool og Manchester United har meget lidt til overs for hinanden, men de fleste af dem kan nok blive enige om, at det er over stregen at håne rivalerne med tragedier, der medførte adskillige dødsfald.

Efter nye eksempler på dette lancerer Liverpool og Manchester United gennem deres fonde et fælles uddannelsesprogram, der skal forsøge at udrydde denne form for tragedie-hån.

Det oplyser klubberne ifølge Reuters op til deres næste møde på Old Trafford 7. april.

Klubberne har gentagne gange fordømt fans, der håner modstanderfans med historiske tragedier.

Manchester United-fans gør grin med tragedierne på stadionerne Heysel og Hillsborough - kampe, som Liverpool var en del af, og hvor henholdsvis 39 og 97 mistede livet.

Liverpool-fans kvitterer den anden vej med at minde United-fans om flykatastrofen i München, hvor flere Manchester United-spillere og ledere om omkom.

Man kan allerede i dag blive retsforfulgt for disse forseelser, men Premier League er tilfreds med, at der nu kommer flere tiltag i brug.

"Vi støtter fuldt ud dette initiativ arrangeret af Liverpool og Manchester United og arbejder tæt sammen med begge klubber for at udvikle og levere dette uddannelsesinitiativ," siger Premier Leagues Community-direktør, Nick Perchard.

I sidste uge blev en Manchester United-fan anklaget for at have hånet Liverpool-fans med gestikulationer, der hentydede til Hillsborough-tragedien.

Den indtraf i 1989, hvor 97 Liverpool-fans mistede livet, da de blev mast på det overbefolkede stadion.

Ved Heysel-katastrofen var det primært italienske fans, der blev dræbt i forbindelse med finalen i Mesterholdenes Europa Cup mellem Liverpool og Juventus.