Kasper Hjulmand: Eriksens spillestil lider mindre under bænkpladser

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Kasper Hjulmand: Eriksens spillestil lider mindre under bænkpladser
Hjulmand har stor tiltro til Christian Eriksen.
Hjulmand har stor tiltro til Christian Eriksen.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Selv om Christian Eriksen slider med spilletiden i Manchester United, er landstræner Kasper Hjulmand sikker på, at den fynske fodboldspiller kommer til at ligne sig selv på banen, når han spiller de kommende testkampe mod Schweiz og Færøerne.

Godt nok mangler Eriksen kamprytme, men han er mindre afhængig af at have et fysisk overskud end andre spillere, fordi Eriksens forcer primært udspringer af at have en skarp fodboldhjerne, mens "andre spillere er voldsomt afhængige af deres intensitet i benene", siger Hjulmand.

"Christians kvaliteter kommer naturligt i spil ret hurtigt. Han har evnen til at placere sig klogt, for hvis han står mellem fire spillere, står han længst muligt fra dem alle sammen, han har en forståelse for spillet og en fodboldhjerne, man ikke bare kan tage ud af ham."

"Det så man også, første gang han kom på banen i Premier League (efter sit hjertestop, red.), og første gang han spillede på landsholdet igen: bum, så overtog han. Det kan man ikke tage ud af ham, uanset hvilken form han er i."

"Han er stadig i en fin fysisk forfatning, selv om det er noget andet at træne end at spille kamp, men med hans spillestil kan han godt lave de afgørende afleveringer alligevel," siger Kasper Hjulmand.

Siden 1. februar har Eriksen spillet 78 minutter for Manchester United. Landstræneren håber, at spillefrekvensen øges frem mod sommerens EM, men indtil videre er han fortrøstningsfuld på sin nøglespillers vegne.

"Jeg er rolig på den måde, at jeg ikke tror, man kan holde kvalitet nede. Det synes jeg også, Christian viste med sit indhop mod Liverpool i søndags, hvor han skabte en stor chance."

"Så jeg krydser fingre for, han får mere spilletid. Og med den kvalitet Christian har, så må det være et spørgsmål om tid, før han får noget mere," siger Hjulmand.

Landstræneren slår fast, at ingen spillere er garanteret en plads i hverken truppen eller startopstillingen, men nøglespillere har naturligt en længere snor, selv om deres formkurve på klubplan er dalende.

"Når jeg udtager Christian Eriksen, så er det, fordi han er en pisse god spiller, som vil gøre det godt for det danske landshold. Han er god for os hver gang. Senest han var med mod Kasakhstan, var han banens absolut bedste spiller," siger Hjulmand.

Danmark tester mod Schweiz på lørdag i Parken. Tre dage senere venter en testkamp mod Færøerne i Brøndby.