Nordsjælland har lært af sidste års pokal-nederlag, men Rösler har krammet på FCN i Farum

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Nordsjælland har lært af sidste års pokal-nederlag, men Rösler har krammet på FCN i Farum
Opdateret
Kian Hansen håber, at FCN er blevet klogere.
Kian Hansen håber, at FCN er blevet klogere.Profimedia
Pokal-semifinalerne står for døren og sidste år blev det endestationen for FCN, men nordsjællænderne har taget ved lære af det hårde nederlag.

Sidste sæson var tæt på at blive helt magisk for FC Nordsjælland. Klubben lå længe i toppen af Superligaen og var også nået langt i pokalturneringen. 

De unge FCN-drenge kunne dog ikke holde dampen oppe i foråret og blev overhalet af FCK i Superligaen og blev også slået ud i semifinalerne i pokalturneringen af 'Løverne' fra hovedstaden.

FC Nordsjælland vandt den første semifinale på hjemmebane med 3-2 over FCK, men københavnerne gik til finalen, da de vandt returkampen med 5-3. 

FCK er ikke længere med i pokalturneringen og Nordsjælland står torsdag overfor AGF på Right to Dream Park, og FCN-stopperen Kian Hansen håber, at holdet har lært noget af sidste sæsons tunge pokal-exit. 

"Alle pokalkampe har lidt deres eget liv. Men det er klart, at vi skal gå efter at få så godt et udgangspunkt som muligt her i Right to Dream Park, inden vi skal en tur til Aarhus. Jeg håber, vi har lært nogle ting og er blevet klogere siden sidste års semifinaler. Det er dog svært at sige, da kampene oftest lever deres eget liv." Fortæller Kian Hansen til FCN's egen hjemmeside.

Selovm FCN vandt den første kamp mod FCK i sidste års udgave af pokalturneringen, grundet en bedre målscore. Derfor har Kian Hansen og resten af FCN-holdet forstået, at sejren er vigtig, men at måldifferencen er mindst lige så vigtig. 

"Det, vi nok også skal tage med som læring, er, at vi spiller om mål og ikke point i de her kampe. Og det er sindssyg vigtigt at huske på, at et enkelt mål fra eller til kan være afgørende, så hvis vi fører 2-0 herude i morgen, så skal vi sgu sætte en ære i at holde det nul, når vi spiller om mål på den måde, som vi gør i pokalen. Det er sindssygt vigtigt." 

FC Nordsjælland har i denne sæson mødt AGF to gange, hvor det er blevet til en 3-1-sejr til Kian Hansen og co. og et 0-0-resultat.

Seneste indbyrdes opgør
Seneste indbyrdes opgørFlashscore

Selvom FCN er på hjemmebane i det første opgør, så viser historikken, at de meget vel kan få det svært mod AGF'erne. Under Uwe Rösler har aarhusianerne nemlig aldrig tabt i Farum. Faktisk skal vi helt tilbage til foråret 2021 for at finde den seneste FCN-hjemmesejr over AGF. 

De seneste fem indbyrdes kampe på Right to Dream Park er endt med fire uafgjorte og en enkelt AGF-sejr. En imponerende stime for Uwe Röslers tropper, der sigter efter at have masser at spille om i returkampen på Ceres Park.

"Jeg tror ikke, at det bliver afgjort på fredag, hvem der skal i finalen. Det bliver afgjort i Aarhus. Og derfor skal vi have det bedst mulige udgangspunkt til returkampen. Det er vores fokus." fortæller Uwe Rösler til Århus Stiftstidende.

Kampen mellem FCN og AGF starter klokken 16:30 torsdag, og du kan følge den her.