Fodbold Weekend LIVE: Haaland og co. fik med spanskrøret i EM-Kva'len

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fodbold Weekend LIVE: Haaland og co. fik med spanskrøret i EM-Kva'len

Opdateret
Fodbold Weekend LIVE: Danmark fik has på Kasakhstan i meget ujævn affære
Fodbold Weekend LIVE: Danmark fik has på Kasakhstan i meget ujævn affæreAFP
Weekenden er nok engang over os med regn, rusk og heldigvis også sport på skærmen. Programmet for fodbold er lidt indskrænket grundet landsholdspausen, men vi følger selvfølgelig alligevel småt og stort fra fodboldverdenen hen over weekenden.

Søndag 15. oktober

Kl. 22.48 - Et bizart mål af Gavi efter en række riposter gav Spanien en højst fortjent udesejr på 1-0 mod Norge i EM-Kvalifikationen på Ullevaal Stadion i Oslo.

Norge - Spanien Kamp-statistik
Norge - Spanien Kamp-statistikFlashare

Kl. 21.57 - Norges EM-drømme hænger i en meget tynd tråd efter at de spanske gæster har bragt sig foran i Oslo på et rent kludemål, som efter lang tids VAR eftertjek blev godkendt. 

Kl. 21.07 - Spanien troede de var kommet foran mod Norge, da Alvaro Morata scorede i det 20. minut efter en fatal forsvarsfejl af Stefan Strandberg, men heldigvis for hjemmeholdet blev målet annulleret for offside. Bolden var på vej i mål, men spanieren valgte alligevel at prikke den ind lige foran målstregen, hvilket kostede dyrt.

Kl. 20.32 - Schweiz stirrede nederlaget i øjnene, da de var bagud med 3-1 på hjemmebane mod Belarus blot 'et minut før tid. Men schweizerne scorede to mål på to minutter i det 89.- og 90. minut og formåede dermed med det yderste af neglene at få i det mindste 'et point med fra kampen.

Kl. 19.46 - Sådan stiller Norge og Spanien op i aftenens hypervigtige landskamp mpå Ullevaal.

Norge - Spanien - Holdopstillinger
Norge - Spanien - HoldopstillingerFlashare

Kl. 18.44 - UEFA har kåret Christian Eriksens målgivende aflevering i 2. halvleg til Robert Skov til "dagens detalje"

Kl. 18.13 - Fodboldtræneren Jess Thorup er blevet ansat som ny cheftræner i bundesligaklubben Augsburg. Thorup har fået en kontrakt med den tyske klub til sommeren 2025.

Kl. 17.24 - Færøerne står efter seks kampe blot med 'et point i kvalifikationen til EM. Om færingene kan fordoble deres pointhøst mod Tjekkiet får vi at vide de de næste par timer. Sådan stiller de to hold op i Prag:

Tjekkiet - Færøerne Holdopstilling
Tjekkiet - Færøerne HoldopstillingFlashare

Kl. 16.54 - Målmand Marius Gersbeck fra 2. divisionsklubben Hertha BSC har undskyldt over for fansene på generalforsamlingen efter at han røg i slagsmål med en østrigsk mand under Hertha's træningslejr i sommers. Læs mere om den historie her: 

Kl. 16.11 - Efter kampen mod Kasakhstan var Pierre-Emil Højbjerg bestemt ikke imponeret over kvaliteten af græsset i Parken, som også har været kraftig kritiseret i ugens løb: "Banen er ikke i top. Den kommer hurtigt til at ligne en tvekampsbane fra Robinson Ekspeditionen. Banen var ikke særlig god. Desværre. Det må vi leve med og acceptere. Vi har prøvet det før", fortalte midtbanespilleren til TV 2 Sport

Kl. 15.21 - Jonas Wind, der scorede det første danske mål mod Kasakhstan, fortæller at han måtte drikke seks til syv flasker vand for at kunne levere urinprøven, da han blev udtaget til dopingprøve efter kampen.

Jonas Wind scorer til 1-0 og jubler med Joakim Mæhle, Christian Eriksen og Kasper Dolberg
Jonas Wind scorer til 1-0 og jubler med Joakim Mæhle, Christian Eriksen og Kasper DolbergLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kl. 14.21 - Der har i modsætning til sidste sæson ikke været meget spilletid til Pierre-Emil Højbjerg efter at Ange Postecoglou har overtaget trænerposten i Tottenham, men danskeren har ikke fået nogen forklaring på, hvorfor han ikke længere figurerer i startopstillingen hos topholdet i den engelske Premier League. Læs hele historien her: 

Kl. 13.30 - Mange fodboldeksperter opfatter formentlig Martin Ødegaards ophold i Real Madrid som mislykket. Men sådan ser han ikke selv på det, siger han i en kommentar til norske VG forud for normændenes vitale EM-kvalifikationskamp søndag aften mod Spanien. Læs hele historien her: 

Lørdag 14. oktober 

Kl. 23.29 - Tyskland var bagud 1-0 i venskabskampen mod USA, men formåede alligevel at hive en 3-1 sejr i land i Julian Nagelsmanns debut som tysk landstræner.

Kl. 22.39 - Uden at imponere hentede en Danmark en 3-1 sejr i land mod Kasakhstan og fik dermed hævn for nederlaget på 3-2 i Astana. Her kan du du se spillernes karakterer:

Danmark - Kasakhstan - Player Ratings
Danmark - Kasakhstan - Player RatingsFlashare

Kl. 22.03 - I et længere interview med det tjekkiske medie, Footballclub.cz, fortæller Brian Priske om sin første tid i Sparta Prag og samtidig sender han en hård kritik i retning af medierne. Læs mere om den historie her: 

Kl. 21.31 - Spillet har bestemt ikke kørt i olie for Danmark i 1. halvleg mod Kasakhstan. Men alligevel er man foran 2-0 på mål af brandvarme Jonas Wind og Robert Skov. Lad nu være med at sætte det til i 2. halvleg!

Kl. 20.59 - Kort inde i kampen mod Kasakhstan holdt tilskuere på stemningstribunen Den Røde Mur et banner med tallene 13:12 frem. Banneret blev dog hurtigt fjernet, da vagter blev opmærksom på det. 

Kl. 20.15 -  Fabrizio Romano skriver, at Sheikh Jassim dropper at købe klubben efter en ny afvisning fra Glazer-familien. Transferjournalisten skriver, at det sidste bud næsten var en fordobling af markedsværdien på 3,5 milliarder dollar.

Kl. 19.36 - Kasper Hjulmand har noget overraskende valgt at starte med Robert Skov og Kasper Dolberg på banen, selv om de ikke har været med de seneste gange. Sådan stiller Danmark ud mod Kasakhstan.

Kasper Schmeichel – Joachim Andersen, Simon Kjær, Andreas Christensen - Joakim Mæhle, Pierre-Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Robert Skov – Kasper Dolberg, Rasmus Højlund, Jonas Wind

Kl. 19.34 - Et kraftigt blæsevejr er jo ved at bevæge sig ind over Danmark. København bliver ikke det mest blæsende sted, men alligevel ser det ud til at blive en smule mere blæsende lørdag aften, hvilket kan få betydning for kampen mellem Danmark og Kasakhstan

Kl. 18.40 - Et tilbageblik til sidste gang Danmark stod over for Kasakhstan på hjemmebane i Parken.

Kl. 18.22 - Slovenien har styret kampen i det første kvarter mod et defensivt finsk mandskab, der spiller på kontra. Det er bestemt heller ikke  ikke uretfærdigt at hjemmeholdet er kommet foran på et straffespark fra Benjamin Sesko.

Kl. 17.49 - Sådan stiller Slovenien og Findland op i den uhyre vigtige kvalifikationskamp til EM, der begynder kl. 18.00.

Slovenien - Finland - Holdopstillinger
Slovenien - Finland - HoldopstillingerFlashare

Kl. 16.47 - "Jeg lærte, hvordan det fungerer i Bayern. Du vælger en eller to spillere, og så bliver du fyret af medierne. Og så vælger man to nye. Og så var det min tur." Sådan siger den schweiziske landsholdsmålmand Yann Sommer, der er meget utilfreds med den behandling han fik i Bayern München.

Kl. 15.56 - Samtlige medlemmer af San Marinos fangruppe (d.v.s. fem mennesker) er med på Windsor Park i Belfast lørdag eftermiddag, hvor nr. sidst på FIFAs verdensrangliste er bagud 2-0 mod nordirerne efter første halvleg. 

Kl. 15.02 - "Jeg har på fornemmelsen, at vi har været undervurderet. Nu har jeg lagt mærke til, at der er en helt anden mening om Kasakhstan lige nu", siger Kasakhstans landstræner til TV 2 Sport forud for lørdagens landskamp mod Danmark i Parken.

Kl. 14.19 - Lazio's Ciro Immobile har skabt tvivl om sin fremtid hos Lazio efter at have indrømmet, at han er i tvivl om han gjorde det rigtige, da han sagde nej til et tilbud fra en saudisk klub i sommerens transfervidue

Kl. 13.29 - Frankrig bookede billetten til EM-slutrunden 20.24 med en sejr over Holland, men trods kvalifikationen til EM var glæden i den franske lejr meget afdæmpet til stor undren for franskmændenes Ibrahima Konaté:

"Vi er glade for at have kvalificeret os, men jeg var overrasket over, at vi ikke viste større glæde efter kampen. Som Griezmann sagde til mig, så bør vi fejre det, vi skal være glade", sagde han til RMC Sport. 

Kl.00.05: Vi afslutter dækningen for i aften. Det gør vi med en video, fra da Ronald Koeman talte med sine tordenlår, mere end sin stemme fra den hollandske bænk. 

Kl. 23.05: Portugal, Belgien og Frankrig er alle klar til EM næste år efter sejre i deres respektive kampe. 

Læs mere her:

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

Kl. 22.40: Quilindschy Hartman har reduceret til 1-2 for Holland i Feyenoord-spillerens debut for landsholdet med en lusket afslutning ved Mike Maignans nærmeste stolpe. Han forventede et indlæg. Det kom ikke. 

Kl. 22.40: Lidt regn har aldrig forstyrret denne særlige portugisers afslutningsevner.

Ronaldo scorer på straffespark.
Ronaldo scorer på straffespark.AFP

Kl. 22.32: Ronaldo gør det igen! Mål nummer 125 for Portugal af superstjernen fra Madeira.

Denne gang på det simpleste af alle tap-ins ved den fjerne stolpe efter fornemt forarbejde af hans gamle klubkammerat fra Manchester United, Bruno Fernandes.

Kl. 22.25: Sevillas Dodi Lukebakio har lavet sine to første mål for det belgiske landshold i en alder af 26 år.

Belgien er foran 3:1 på en svær udebane i Østrig, og Romelu Lukaku stod for det tredje. Den store Roma-spiller virker tilbage i rette spor. 

Kl. 22.00: Kort efter pausen har Luxembourg, der har optjent 11 point, og ligger på en aldeles imponerende tredjeplads i puljen, udlignet i Reykjavik mod Island. 

Kl. 21.25: Orri Oskarsson gør Ronaldo kunsten efter og bringer Island foran mod Luxembourg. Det er FCK-angriberens første mål for sit hjemland.

Kl. 21.20: Som det næsten stod skrevet i stjernerne, så har Ronaldo bragt Portugal på 2-0 på straffespark. Hans mål nummer 124 i de 200 landskampe.

Kl. 21.10: Efter blot syv minutter har Kylian Mbappe med en snedig flugter sendt Frankrig foran i Amsterdam.

Startopstillingerne
StartopstillingerneFlashscore

Kl. 21.00: Undskyld til Denis Vavro! FCKs tungtsparkende centerback er naturligvis med fra start mod Slovakiet, der ude møder Portugal. Man kan dog argumentere for, at fokus i højere grad ligger på Cristiano Ronaldo, der i aften spiller sin landskamp nummer 200 for Portugal. Han ældes som en god flaske portvin, men måske opbevaret lidt for varmt?

Kl. 20.38: Der er rigeligt med Superligaspillere med fra start for Island, der møder Luxembourg i aften. Orri Oskarsson fra FCK, Kolbein Finsson fra Lyngby og Sverri Ingarsson er således alle at finde på banen.

Startopstillingerne
StartopstillingerneFlashscore

Kl. 20.15: Topkampen mellem Manchester City og Liverpool den 25. november er blevet rykket fra 18.30 dansk tid til klokken 12.30, oplyser det engelske fodboldforbund. Rykningen sker af sikkerhedshensyn, men der bliver ikke gået i detaljer med, hvad det præcis drejer sig om.

Kl. 19.25: I Ishøj havde de glædet sig voldsomt til at kunne byde AGF velkommen i pokalturneringen, men den glæde er vendt til stor skuffelse. Grundet politisk modvilje i kommunen til at hjælpe med at afvikle kampen er opgøret således blevet rykket til Århus. Kampen spilles stadig den 2. november.

Kl. 18:53: Foruden de europæiske kvalkampe er der også venskabskampe i gang, og i spanske Murcia mødes New Zealand og DR Congo. Hos førstnævnte er AC Horsens' 23-årige offensivspiller Elijah Just som så ofte før at finde i startopstillingen. Horsens-spilleren spiller fredag sin A-landskamp nummer 17.

Kl. 18.35: Barcelona-backen Alejandro Balde pådrog sig en skade i baglåret mod Skotland og går glip af den skæbnesvangre EM-kvalifikationskamp for Spanien mod Norge søndag aften, skriver NRK. Han måtte udgå i pausen, og blev erstattet af Fran Garcia, der givetvis også starter i Oslo.

Kl. 17.59: Newcastle har forlænget med en særdeles vigtig spiller. Den defensive og ganske målfarlige krumtap Dan Burn har skrevet under på en kontrakt frem til 2025. I den anledning hylder manager Eddie Howe Burn for at være afgørende for de fremskridt, der er sket i klubben.

Kl. 17.27: Angsten for et nyt "Calciopoli" gennemsyrer for tiden den italienske landsholdslejr, hvor Sandro Tonali og Nicolo Zaniolo er blevet hjemsendt. De er blevet rodet ind i kølvandet på afsløringen af, at Juventus-spilleren Nicolò Fagioli er blevet beskyldt for at være med i en ulovlig betting-ring. 

Læs mere om den sag her: 

Kl. 17.00: EM-kvalifikationen er den altoverskyggende fodboldbegivenhed på programmet de kommende dage, og i fokus vil selvfølgelig især være det danske landshold, der lørdag aften møder Kasakhstan i jagten på revanche for det forsmædelige nederlag i Astana i foråret.

Følg med i braget i Parken her