Hjemsendelser giver uventet comeback: El Shaarawy tilbage på Italiens landshold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hjemsendelser giver uventet comeback: El Shaarawy tilbage på Italiens landshold

Stephan El Shaarawy er pludselig tilbage på landsholdet i Italien.
Stephan El Shaarawy er pludselig tilbage på landsholdet i Italien. Profimedia
Stephan El Shaarawy blev fredag indkaldt til det italienske landshold for første gang i over to år, mens Italien forbereder sig til næste uges EM-kvalifikationskamp mod England i en turbulent situation, efter at Sandro Tonali og Nicolò Zaniolo er blevet sendt hjem på grund af mistanke om spilleforseelser.

Torsdag dukkede efterforskere op på det italienske holds træningscenter i Coverciano, nær Firenze, for at meddele Tonali og Zaniolo, at de var under efterforskning.

Ledsaget af det tidligere italienske målmandsikon Gianluigi Buffon, som nu er leder af den italienske delegation, blev parret afhørt i to timer og forlod derefter træningscentret.

"Det var en svær aften," sagde Italiens landstræner Luciano Spalletti til Sky Sport.

"Der er en masse bitterhed på holdet, for alle har respekt for disse to spillere. Retfærdigheden må gøre sit arbejde."

Tonali, som skiftede fra AC Milan til Newcastle United denne sommer, og Zaniolo, som kom til Aston Villa på lån fra Galatasaray i august, er anklaget for at have brugt ulovlige sportsbettingplatforme.

"Da de to spillere i denne situation ikke er i den rette tilstand til at møde forpligtelserne i de kommende dage, har forbundet besluttet at lade dem vende tilbage til deres respektive klubber, uanset udfaldet af undersøgelsen" sagde FIGC.

Tonali blev den dyreste italienske fodboldspiller i historien, da Newcastle købte ham fra AC Milan i sommer for angiveligt 520 millioner danske kroner, og den 23-årige har spillet 15 gange for sit land.

Zaniolo, 24, som også har 15 landskampe, var engang den unge stjerne i italiensk fodbold, men to alvorlige knæskader og et skænderi med José Mourinho i AS Roma førte til, at han blev sendt til Galatasaray i januar.

De to går glip af Italiens kvalifikationskampe til EM 2024 mod Malta lørdag og England tirsdag på Wembley, hvor Azzurri vandt EM-finalen i 2020 over værterne efter straffesparkskonkurrence.

Europamestrene ligger nummer to i gruppe C efter England, men har syv point sammen med Ukraine og Nordmakedonien.

Italiens kaptajn Gianluigi Donnarumma fortæller, at holdet har oplevet "svære timer" efter Tonali og Zaniolos afgang.

"Vi er tæt på Zaniolo og Tonali fra et menneskeligt og sportsligt synspunkt," fortæller Paris Saint-Germain-målmanden.

"Det gør ondt i vores hjerter at miste to drenge, som kan give os meget. Vi er ved at skabe en god gruppe, men vi holder stadig tæt kontakt til dem."

El Shaarawy sluttede sig til sine holdkammerater fredag morgen og trådte til, da Juventus-angriberen Federico Chiesa også forlod Toscana med en lårskade.

Den tidligere AC Milan- og Shanghai Shenhua-spiller har scoret seks mål i 29 kampe for Italien, men har ikke spillet siden marts 2021.

Den 30-årige har været henvist til en rolle som indskifter i Roma, siden den belgiske landsholdsspiller Romelu Lukaku ankom på lån fra Chelsea, og han har ikke scoret i otte kampe i alle turneringer.