Lyn-analyse af de 32 Champions League hold - hvem og hvad skal man holde øje med

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Lyn-analyse af de 32 Champions League hold - hvem og hvad skal man holde øje med
Hvem vinder pokalen med de store ører i denne sæson?
Hvem vinder pokalen med de store ører i denne sæson?
Profimedia
2023/24 bliver sidste gang, Champions League bliver spillet i den form, vi har kendt og elsket i 20 år. Efter den udgave, der starter på tirsdag, vil UEFA gå en ny vej - og introducere et nyt ligasystem. I stedet for 32 vil 36 hold for første gang konkurrere i Europas bedste række. Flashscore giver dig her en lyn-analyse af de 32 tilbageværende hold.

Gruppe A

Bayern München: Tyskerne kan ikke være utilfredse med lodtrækningen. Avancement ligger lige for og med Bayerns stærke trup, kan der måske også blive plads til de mindre prøvede kræfter ind i mellem.

Flere steder på banen er kvaliteten i særklasse. Op gennem midteraksen med min-Jae, Kimmich og Kane, overmatcher tyskerne de fleste i verden.

Udfordringen kan blive på målmandsposten, som for tiden tilhører 35-årige Sven Ulreich, der senest var førstemålmand i Bundesligaen i 2018/19.

Manchester United: Det sejler for tiden i Manchester United. Senest med nederlaget hjemme til Brighton og en manager, der offentligt beklager sig over dette og hint.

Materialet er der i truppen, og problemerne i Premier League til trods bør Manchester United kunne sætte sig på en af de øverste pladser.

Champions League kan måske give klubben et tiltrængt pusterum fra den hjemlige liga, hvor klubben ligger nr. 13.

FC København: Offensivt er københavnerne måske bedre end nogensinde. Udfordringerne ligger i forsvaret, hvor en profil som Denis Vavro kan veksle mellem verdensklasse og Danmarksserien.

Fik vigtig Champions League erfaring i sidste sæson og har vist både i Prag og i Polen, at de kan komme afsted med resultater trods modgang.

FC København skal levere fra start i Istanbul, hvis drømmen om Europa efter jul skal have ben at gå på.

Galatasaray: Tyrkerne har været bedre end i den nuværende forfatning. Omgivelserne er dog de samme, som har kyset flere af Europas største klubber gennem årene.

Galatasaray er kommet fint fra start i den hjemlige liga, og har ligesom FCK været involveret i flere kvalifikationsrunder.

Trods det faktum at fortiden her skinner klarere end nutiden, er der fornemme navne i truppen som Zaha, Mertens og Icardi, så tyrkerne kommer til at byde sig til i gruppen.

Gruppe B

Sevilla: Det svageste hold fra øverste seedningslag. Deltager grundet sejr i Europa League.

Rutineret hold, der kender til gamet i europæiske kampe, men har deres bedste resultater på næstøverste niveau. Balladen omkring hjemkomsten af Sergio Ramos kan måske give en trodsreaktion på banen. Sevilla kan meget vel få problemer med at holde deres seedning.

Arsenal: Imponerende offensiv, der kan skabe chancer og mål ud af ingenting. Omvendt ligger problemerne i de bagerste geledder, hvor Arteta er begyndt at benytte Thomas Partey som back i udgangsformationen.

Hvis offensiven klikker vinder Arsenal puljen, men derefter kan det godt blive tricky.

Arsenals seneste kampe
Flashscore

PSV Eindhoven: Hollænderne kan spille besnærende fodbold og har en stærk hjemmebane. Tabet af Sangara og Simons kan dog blive mere, end de kan tåle. I denne sæson er truppen nemlig lidt smal, hvilket kan ende med at volde PSV problemer. Derfor var der sikkert glæde over lodtrækningen i Eindhoven, der gør et avancement realistisk.

Lens: Franskmændene overraskede mange i Ligue 1 i sidste sæson, hvilket endte med Champions League-kvalifikation for første gang siden 2002.

Der har været trængsel i svingdøren, hvor flere profiler har forladt klubben, så muligheden for en gentagelse af 0 point fra sidste gruppespil er til stede.

Omvendt kan det også blive en ganske jævnbyrdig gruppe

Gruppe C

Napoli: De italienske mestre havnede i en giftig pulje. Slap relativt nådigt ud af transfervinduet, hvor kun Kim min-Jae fra toppen forlod klubben. Offensiven er eminent og kan skabe problemer for alle. Også Real Madrid.

Hvis Rudy Garcia kan få strammet op defensivt, kan Napoli nå langt. Trods en relativt ung gennemsnitsalder, er der meget europæisk rutine på holdet.

Real Madrid: Kun samlet sejr tæller for Los Blancos. Stjerneparaden bør heller ikke ryste på hånden i denne pulje, selvom Madrid tidligere har vaklet sig gennem gruppespillet.

Tilføjelsen af Jude Bellingham kan være nøglen for madrilenerne i jagten på endnu et pokalløft. Den unge englænder har taget klubben med storm. Malurten i bægeret er, at der ikke er en oplagt afløser for Benzema.

Bellinghams sidste kamp for Real Madrid
Opta by In Stats - Foto fra AFP

Braga: Portugiserne er outsidere i denne gruppe. De overvandt Panathinaikos i sidste kval-runde og er med i gruppespillet for tredje gang.

Braga har ikke mange navne, der vækker genlyd i det almene fodboldlandskab. Starten i hjemlandet har ikke været fremragende, så det kan hurtig blive en barsk omgang i en svær pulje.

Union Berlin: Kultholdet fra det gamle Østtyskland debuterer i Champions League i denne sæson. Efter et par år i toppen af Bundesligaen, er det nu tid for Frederik Rønnow og resten af Eisern Union, til at vise sig frem på den store scene.

Tilføjelsen af Leonardo Bonucci kan være central for et hold, der efterhånden har fin erfaring i Europa. Starten i Bundesligaen har dog ikke været prangende.

Gruppe D

Benfica: Portugiserne åndede nok lettet op, da de så den endelig pulje. Inter bliver en mundfuld, men de to resterende hold bør være overkommelige for Benfica.

Sommeren har som sædvanligt været hektisk, men det er ikke nyt på de kanter. Træner Roger Schmidt er der endnu, som manden der finder de rette løsninger.

Inter: Kom overraskende i finalen sidste år, men det vil være en endnu større overraskelse hvis de gentager bedriften. Formen er fin, senest bevist i weekenden mod Milan, hvor Inter vandt med 5-1.

Italienerne bør ikke få problemer med denne pulje, og i knock-out fasen sidste år viste Simone Inzaghi, at han taktisk kan sætte sine modstandere skakmat.

Gennemsnitsalderen er til den høje side, hvilket også kunne indikere at det er nu eller ”aldrig”, i forhold til at vinde Champions League igen.

Maurits Kjærgaard
Flashscore

RB Salzburg: Østrigerne har fostret mange af de største spillere og kommer endnu engang til Champions League med en meget ung trup. Kompromisløse i deres spil og med danske Maurits Kjærgaard og Mads Bidstrup som profiler på holdet.

Undgår ofte at tabe på hjemmebane, hvilket typisk har bragt dem videre i Europa via en tredjeplads, som også bør være det realistiske mål i år.

Real Sociedad: Baskerne er med for tredje gang i Champions League, da de var senest med for 10 og 20 år siden. Senest fik de ingen point, og det kan meget vel blive facit igen.

Kampene mod Salzburg bliver nøglen, hvor Kubo og Barrenetxea skal vise sig frem.

Gruppe E

Feyenoord: De hollandske mestre kan se på en pulje, hvor en top-2 placering bør være indenfor rækkevidde, men hvor Europa League også kan være acceptabelt.

Offensivt hamrer Feyenoord mål ind i den hjemlige liga, og kan de overføre det til Champions League, ser det godt ud, men spansk og italiensk modstand kan blive svær at nedbryde.

Atletico Madrid: Man ved, hvad man får med Atletico. Det er det, der gør dem svære at spille mod. Indædt fight, krydret med fransk elegance i form af Griezmann.

Diego Simeone har klappet i sine hænder over denne gruppe, som Atletico bør avancere fra som et af de to bedste hold. I La Liga har det været nat og dag, men en god start i den første kamp i Rom kan lægge kimen til en god kampagne.

Atletico Madrid mod Lazio historisk
Flashscore

Lazio: Sarris mandskab ser ud til at bøvle med at fortsætte fra sidste sæson. En sejr og tre nederlag i Serie A er status for Gustav Isaksens mandskab.

I italiensk forstand er Lazio et relativt profilløst mandskab, der nok skal have øjnene rettet stift mod Celtic i kampen om tredjepladsen.

Celtic: Skotterne har tidligere haft en frygtet hjemmebane i en europæisk kontekst, men glansen er gået lidt af Hampden Park de seneste år.

I denne gruppe er det netop hjemme, at Brendan Rodgers mandskab skal sætte sin lid til at kunne høste nok points til at kunne overvintre i Europa. Sidste år blev det blot til to point i gruppespillet, men der var også større kvalitet hos modstanderne.

Gruppe F

Paris Saint-Germain: Dødens pulje, hvor alle fire hold bejler til at gå videre. PSG hakker lidt i starten af sæsonen hjemme i Ligue 1.

Det stjernespækkede hold er blevet en my fattigere på profiler, men har omvendt fået Luis Enrique i spidsen. Han kan meget vel være manden der får individualisterne til at trække på samme hammel. Potentialet er der til at nå langt.

Borussia Dortmund: Tabet af Bellingham kan blive for overvældende for tyskerne, der end ikke kan vide sig sikre på videre deltagelse til Europa League fra denne pulje. Dortmund kan på sine bedste dage bide skeer med de fleste, især hjemme foran Die Gelbe Wand.

Er startet lidt hostende i Bundesligaen, og lægger ud med at skulle til Parc Des Princes. Et godt resultat der kan åbne puljen op for Dortmund.

AC Milan: Milaneserne ligner ikke et hold, der har samme styrke som sidste år, hvor de nåede helt frem til semifinalen. Med en stor udskiftning i truppen samt aldrende tilbageværende spillere, ligner det en hård opgave for Milan.

Det kan meget vel blive exit fra Europa efter gruppespillet, hvor selv en tredjeplads kan vise sig at blive en succes. Denne gruppe bliver også et gensyn med Sandro Tonali, der nu spiller i Newcastle.

Newcastle: De nyrige nordenglændere var det hold i nederste lag, som alle ville undgå. Newcastle er tilbage i Champions League efter 21 års fravær, med høje ambitioner, der rækker længere end blot at deltage.

De havde nok drømt om en lettere pulje i jagten på at vænne sig til spillet på kontinentet, men omvendt kommer der en stejl læringskurve fra start. Kan de klare det, så bliver de spændende at følge.

Gruppe G

Manchester City: De regerende mestre må påtage sig den absolutte favoritrolle, i en yderst overkommelig gruppe. Det bliver måske i Champions League, at Guardiola bruger de næstbedste, for at holde alle til ilden.

Kan ret beset have vundet gruppen allerede efter dobbeltopgørene mod Young Boys. Eneste reelle udfordrer er Leipzig, som blev pulveriseret i 1/8-finalen sidste år. City er storfavoritter til at skulle spille en ny finale, denne gang på Wembley.

RB Leipzig: Tyskerne kan heller ikke være utilfredse med denne gruppe. Lige så sikker som City er som etter, lige så sikker er Leipzig som toer. Kan ligesom City være tæt på avancement efter deres dobbeltopgør mod Røde Stjerne.

Kampene mod City byder på et gensyn med Josko Gvardiol, og netop hans fravær i bagerste række hos Leipzig kan blive udstillet. Dog har sæsonstarten i Bundesligaen været ganske habil - også defensivt.

Indbyrdes opgør mellem de to favoritter
Flashscore

Røde Stjerne: Selvom top 2 er udenfor rækkevidde, må serberne glæde sig over at Europa League til foråret ligger indenfor rækkevidde. Farligste mand er ivorianeren Jean-Philippe Krasso, men det bliver også interessant at følge den tidligere FCK-spiller Marko Stamenic, der er blevet fast mand efter sit skifte.

Young Boys: Er i samme båd som Røde Stjerne i forhold til hvad gruppespillet handler om. Schweizernes håb hviler på en stærk hjemmebane, hvor de sjældent taber. i Champions League for to år siden, vandt de over Manchester United og spillede 3-3 mod Atalanta.

Gruppe H

FC Barcelona: Som altid med Barcelona, er de godt besat fremad i banen, men mere mangelfuldt bagtil. Målene skal nok komme og hvis forsvaret kan holde vand, så kan catalanerne nå langt.

Ilkay Gündogan kommer med yderligere CL-erfaring til et i forvejen stærkt hold. Starten i La Liga har været fin, og Barcelona bør kunne besætte en af de øverste pladser i denne gruppe.

FC Porto: Et yderst ungt hold, tilsat rutinerede kræfter i form af eksempelvis 40-årige Pepe. Skal leve på deres ungdommelige gåpåmod, fremfor deres erfaring. Gruppens sammensætning giver portugiserne muligheden for at drømme stort efter jul.

Skader i seneste turneringskamp til Ivan Marcano og Evanilson kan dog blive rigtigt dyre.

Portos seneste kamp
Opta by In Stats

Shakhtar Donetsk: Ukrainerne, der spiller deres hjemmekampe i Hamburg, kommer til turneringen med et ungt hold. 

De har tit held med at holde stand på hjemmebane og snige uafgjorte kampe hjem. Sidste sæson var hjemmebanen i Warszawa og altså denne gang i det nordtyske. Tredjepladsen med efterfølgende Europa League-kampe bør være en mulighed.

Antwerpen: Debutanterne fra Belgien har intet at tabe og kan spille helt frit. Hvad end der måtte komme af point til Mark van Bommels hold, vil det være en gave.

De mest profilerede spillere er de to tidligere Tottenham-spillere Vincent Janssen og Toby Alderweireld. Ellers er der mange unge og europæisk uprøvede spillere i Antwerpens trup.