Fati, Bonucci, Gylfi og... her er sommerens mest overraskende transfers

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fati, Bonucci, Gylfi og... her er sommerens mest overraskende transfers

En af de mest overraskende transfers er Leonardo Bonuccis til Union Berlin.
En af de mest overraskende transfers er Leonardo Bonuccis til Union Berlin.Profimedia
Transferperioden er overstået. Den har budt på en række uventede transfers, som Flashscore News har udvalgt ti af.

Ansu Fati

Den unge spanier skulle have været Barcelonas nye stjerne, men flere skader har indtil videre forpurret hans lovende karriere. I sidste sæson spillede han ret meget, men ofte som indskifter. Han fik flere tilbud fra forskellige klubber, men til sidst valgte han at skifte på en lejeaftale til Brighton, som ved, hvordan man arbejder med unge spillere. Efter at have talt med træner De Zerbi tøvede han ikke. De Zerbi fortalte i forbindelse med tilgangen af spanieren, at Fati skal vænne sig til de fysiske krav i Premier League, men hvis han vænner sig til det, bliver han en meget farlig spiller.

Leonardo Bonucci

Den tidligere Juventus-anfører ønskede at spille en sidste sæson i Juventus, men i løbet af sommeren gik der rygter om, at klubben ikke længere havde plads til ham, hvilket overraskede Bonucci. Men da Union Berlin kontaktede ham, accepterede han den nye udfordring. Han skal nu spille Champions League med det tyske hold, men på mange måder var det ikke en god afslutning på en ellers flot karriere i Juventus.

Gylfi Sigurdsson

Den islandske midtbanespiller har spillet et hav af kampe i Premier League for klubber som Tottenham, Everton og Swansea. Den 33-årige islænding har dog ikke spillet siden 2020/2021-sæsonen grundet anklager om seksuelt overgreb. Han blev dog frikendt, og derfor ledte han efter et nyt sted at spille fodbold. Her slog Lyngby til, og nu skal 'De Kongeblå' forsøge få gang i Sigurdssons karriere igen.

Marko Arnautovic

Den østrigske offensivspiller er blevet 34 år, og hans karriere har indtil videre været noget af en rutsjebanetur. Han spillede allerede for Inter i sæsonen 2009/10, da han var udlejet fra Twente, men spillede kun tre kampe. Efterfølgende kom han til Werder Bremen, Stoke og West Ham, hvorfra han skiftede til den kinesiske klub Shanghai Port. Hans tid i Europas bedste ligaer så ud til at være forbi. Det ændrede sig i 2021, da han blev hentet til Bologna, for hvem han i gennemsnit scorede et mål per kamp. Manchester United var også interesseret i Arnautovic, men han blev til sidst udlejet til Inter Milan for anden gang karrieren.

Wataru Endo

Liverpool hentede i sommer kun forstærkninger til midtbanen. Fabinho, Henderson, Keita, Chamberlain, Milner og Arthur forlod klubben og efterlod et stort hul centralt i banen. Szoboszlai, Mac Allister, Gravenberch og, overraskende nok, den 30-årige japanske fodboldspiller Endo kom alle til klubben for at styrke midtbanen. Indtil nu havde Endo kun spillet i Belgien og i Stuttgart. Klopp besluttede sig for at hente japaneren, efter at Caicedos transfer i sidste øjeblik faldt til jorden. Ecuadorianeren valgte Chelsea.

Kasper Schmeichel

Den danske landsholdsmålmand var igennem noget af et turbulent forløb i franske Nice. Danskeren endte med at blive en vigtig spiller for Nice i sidste sæson, men det var ikke nok til, at Nice ville fortsætte med at bruge ham i denne sæson. Derfor skulle Schmeichel finde et nyt sted at spille fodbold. Da transfervinduet lukkede var fremtiden dog ikke på plads. Schmeichels kontrakt med Nice var dog blevet ophævet, og han kunne få dage senere derfor skrive under med danskerklubben Anderlecht.

Romelu Lukaku

Belgieren er sådan set stadig på kontrakt i Chelsea, han har bare ikke spillet for holdet i lang tid. I den forgangne sæson havde han ikke heldet med sig i sit lejeophold hos Inter Milan og heller for Belgien ved VM i 2022. Lukaku vendte tilbage til Chelsea, og han er nu blevet til José Mourinho i AS Roma. Trods meget kritik og svingende præstationer i de senere år, har den belgiske  landsholdstopscorer stadig store kvaliteter at bringe til bordet.

Oriol Romeu

En uventet tilbagevenden til Barcelona af en spiller, der er et produkt af klubben, men aldrig brød igennem på førsteholdet. I begyndelsen af sin karriere fik han heller ikke succes i Chelsea. Han spillede herefter i syv år i Southampton og senest i Girona, hvorfra han nu er vendt tilbage til Camp Nou. Trods stærk konkurrence på midtbanen har han gjort sig fortjent til sin plads og er fast mand på den defensive midtbane. Selvom han er 31 år gammel, så har Xavi tiltro til ham.

Dario Osorio

Den 19-årige chilenske offensivspiller var eftertragtet af mange storklubber, men den teknisk stærke teenager valgte at skifte til FC Midtjylland på den jyske hede. Et skifte, der fik det chilenske ikon til at undre sig i sin podcast. Osorio er udråbt til et af de største talenter i Chile, og derfor kan det være lidt mystisk, at FCM har fået fingrene i en spiller som ham. Midtjyderne har angiveligt betalt 37 millioner kroner for Osorio.

Juan Cuadrado

Det hører til sjældenhederne, at en spiller skifter mellem Juventus og Inter. Lúcio, Ibrahimovic, Vieira og Cannavaro har gjort noget lignende tidligere, men der er meget få eksempler. Derfor overraskede Cuadrado denne sommer ved at tage til Milano efter flere år i Torino. Den colombianske midtbanespiller har været hos 'Den Gamle Dame' siden 2015, som han blandt andet har vundet fem titler med. I Italien har han også spillet for Udinese, Lecce og Fiorentina.

Cole Palmer

Den unge angriber fik en fremragende start på sæsonen i Manchester City-trøjen, da han gjorde sig bemærket i Community Shield og også i den europæiske Super Cup, men så opstod der spekulationer om hans afgang. Det udnyttede Chelsea til overraskende at hente den talentfulde spiller. Nu skal den unge englænder så kæmpe sig til spilletid på et Chelsea-hold, der er fyldt med nye spillere.

Sergio Ramos

Hvad angår den erfarne spanske forsvarsspiller, var der mest snak om amerikanske og saudiske destinationer, efter at han forlod PSG. Han var da også meget tæt på at komme til Al-Ittihad. Han afviste dog en årsløn på 20 millioner euro og accepterede en meget lavere løn i sin moderklub, Sevilla. Et skifte til Galatasaray var også nært forestående, mens der også var tale om en tilbagevenden til Real Madrid efter Militaos skade.

Ousmane Dembélé

Den franske fløjspiller havde en god sæson efter skadesproblemer, og træner Xavi regnede med ham i denne sæson, men så besluttede spilleren selv, at han ville spille for PSG, hvor han skiftede for 50 millioner euro. Barcelona betalte i omegnen af 135 millioner kroner for kantspilleren i 2017. Verdensmesteren fra 2018 er udset til at erstatte Messi eller Neymar.