EM-kvalifikation: Dobbelt Ronaldo og strålende Mbappe sender Portugal og Frankrig til EM

Cristiano Ronaldo scorede to gange mod Slovakiet
Cristiano Ronaldo scorede to gange mod SlovakietAFP
Tre hold sikrede sig fredag aften billet til EM 2024 i Tyskland. Frankrig vandt 2-1 (1-0) over Holland takket være to mål af Kylian Mbappe (7./53.), som nu skal kæmpe om andenpladsen i gruppe B med Grækenland, som gjorde deres hjemmearbejde i Irland (2-0). Quilindschy Hartmans udligning i det 83. minut kom for sent. Østrigerne havde også en skuffende aften, da de tabte 3-2 (0-1) hjemme til Belgien.

Den tidligere Bundesliga-profil Dodi Lukebakio (12./55.) og Romelu Lukaku (58.) sørgede for, at Belgien også er med ved slutrunden.

Østrig kom ellers flot tilbage efter at have været bagud 0:3. Comebacket, som blev indledt af Bundesliga-profilerne Konrad Laimer (73.) med et langskud og Marcel Sabitzer (84.) På et straffespark, forblev dog ubelønnet.

Læs om kampen: Østrig vs. Belgien

Den tredje billet blev vundet af Portugal, som slog Slovakiet på andenpladsen med 2-1 (2-0) og ikke kan blive overhalet af mere end ét hold i gruppe J, efter at Luxembourg spillede 1-1 med Island. Goncalo Ramos (18.) og Cristiano Ronaldo (29.) scorede målene, sidstnævnte på straffe og siden et tap-in i det 72. minut. David Hancko (69.) og Stanislav Lobotka (80.) formåede  at reducere.

Læs om  kampen: Portugal vs. Slovakiet

Læs om kampen: Holland vs.Frankrig