Ikke ét skud: Kontroversiel NBA-profil skriver historie med skør double-double

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Ikke ét skud: Kontroversiel NBA-profil skriver historie med skør double-double
Draymond Green har vundet fire NBA-mesterskaber med Golden State Warriors, senest i 2022.
Draymond Green har vundet fire NBA-mesterskaber med Golden State Warriors, senest i 2022.Tayfun Coskun/Anadolu via AFP
Draymond Green stod natten til lørdag for en særdeles sjælden double-double, da den 34-årige amerikaner hev 12 rebounds i land og diskede op med 11 assists. Til gengæld scorede den kontroversielle Golden State Warriors-spiller ikke ét eneste point – og han forsøgte heller ikke.

Double-doubles er intet særsyn i NBA. Alene i denne sæson har Domantas Sabonis og Nikola Jokić hver især bedrevet henholdsvis 76 og 67 double-doubles, 26 og 25 af disse endda såkaldte triple-doubles, hvor hele tre statistiske kategorier rammer et tocifret antal på spillerens statline.

Men en double-double uden at score ét eneste point er yderst sjælden. Faktisk var der indtil natten til lørdag kun sølle tre spillere, der nogensinde havde registreret en double-double i NBA med nul point til følge: Norm Van Lier, Josh Giddey og Tomáš Satoranský.

Nu kan Draymond Green så tilføjes til listen, for i Golden State Warriors’ nederlag på 114-109 mod New Orleans Pelicans natten til lørdag, kunne den efterhånden 34-årige amerikaner konstatere 12 rebounds og 11 assists ud for sit navn.

Men modsat Van Lier, Giddey og Satoranský, så forsøgte Draymond Green end ikke at score ét eneste point i nederlaget. Således havde den kontroversielle spiller, der tidligere på sæson var suspenderet i hele 12 kampe, nul skudforsøg i løbet af hele kampen, og det er altså aldrig før sket i NBA.

Det var amerikanerens 10. double-double i sæsonen, der samtidig har budt på én enkelt triple-double. Da Green var på sit højeste i karrieren, registrerede power forwarden hele 13 triple-doubles på en enkelt sæson.

Nederlaget til Pelicans kommer i en periode, hvor Green og Co. ellers har været flot kørende. Det var således blot andet nederlag i holdets seneste 11 kampe, og efterfølgende måtte cheftræner Steve Kerr da også blot rose Pelicans for at have spillet en stor kamp.

Mens Green altså bød ind med lige præcis nul point, men som bekendt i stedet 12 rebounds og 11 assists, så var superstjernen Stephen Curry ikke overraskende Warriors’ topscorer i opgøret med 33 point.

Hos gæsterne fra New Orleans var der tale om en helstøbt holdpræstation med hele tre forskellige spillere, der scorede over 24 point. Trey Murphy III stod således for 24 point, mens Zion Williamson og CJ McCollum scorede henholdsvis 26 og 28 point.

Golden State Warriors indtager efter nederlaget en placering som nummer 10 i Western Conference. Dermed skal Curry og Co. ud i den såkaldte play-in turnering for at sikre sig en billet til årets slutspil. Pelicans indtager til gengæld den sjetteplads, der er yderste mandat til slutspillet. Der resterer blot én kamp af årets grundspil, og her vil Phoenix Suns kunne overhale Pelicans.