Booker fik uventet hjælp i vigtig Suns-sejr: Fik skovlen under Embiid og Co.

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Booker fik uventet hjælp i vigtig Suns-sejr: Fik skovlen under Embiid og Co.
Bismack Biyombo har spillet i NBA siden 2011. Han har tidligere optrådt for blandt andet Toronto Raptors og Charlotte Hornets.
Bismack Biyombo har spillet i NBA siden 2011. Han har tidligere optrådt for blandt andet Toronto Raptors og Charlotte Hornets. Christian Petersen/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Selvom Phoenix Suns' store stjerne natten til søndag hed Devin Booker, så kom congolesiske Bismack Biyombo i fokus efter en storartet præstation mod Philadelphia 76ers superstjerne Joel Embiid. Booker og Biyombos stærke præstationer sikrede Phoenix Suns en sikker sejr på 125-105 over Philadelphia.

Det har været en stram periode for Phoenix Suns i midten og slutningen af marts, hvor det ellers farlige mandskab i løbet af syv opgør kun formåede at vinde en enkelt gang, mens det blandt andet blev til to nederlag til Sacramento Kings og et enkelt til Golden State Warriors.

Men måske blev opgøret mod Philadelphia 76ers natten til søndag præcis det vendepunkt, Arizona-mandskabet havde brug for. For her blev det nemlig til en overbevisende hjemmebanesejr i Footprint Center, da hjemmeholdet vandt med 125-105.

Det var ellers en stor nok mundfuld, Suns skulle sluge natten til søndag, da de stod overfor en suverænt spillende Joel Embiid, der er blandt de helt store favoritter til at vinde prisen som sæsonens MVP i NBA, prisen der gives til den bedste spiller i løbet af grundspillet.

Gæsterne manglede dog til gengæld holdets anden store stjerne, James Harden, mens hjemmeholdet til gengæld var uden både megastjernen Kevin Durant og den dygtige center, Deandre Ayton.

Netop fraværet af Ayton skulle vise sig ikke at betyde voldsomt meget, for Phoenix' store leder, Devin Booker, skulle vise sig at få ganske stor hjælp fra en lidt uventet kant.

Den bomstærke congolesiske Bismack Biyombo spillede således en stor kamp overfor Embiid, og congoleseren fik blandt andet lavet et fornemt block på Embiid undervejs, mens han ligeledes scorede 17 point og hentede 13 rebounds.

"Når tingene ikke lige går så godt, hvad gør man så? Så er du nødt til bare at bide tænderne sammen, fortsætte med at arbejde og så skal tingene nok lykkes til sidst," fortæller 30-årige Bismack til ligaens hjemmeside.

Devin Booker gjorde dog absolut også sit til for at sikre den 20-point store sejr for Phoenix Suns. Den 26-årige amerikaner stod således for 29 point og fem assists i den fornemme sejr, en pointhøst der dog er et pænt stykke fra Bookers karrierebedste, som lyder på vanvittige 70 point mod Boston Celtics tilbage i 2017.

Med sejren ligger Phoenix Suns stadig lunt til i den tætte kamp om en billet direkte til slutspillet, da de i øjeblikket indtager fjerdepladsen i Western Conference, kun overgået af Denver Nuggets, Memphis Grizzlies og Sacramento Kings.

For Philadelphia 76ers betød nederlaget ikke voldsomt meget, da de fortsat indtager tredjepladsen i Eastern Conference, hvor de allerede har sikret sig en slutspilsbillet.

Både Phoenix Suns og Philadelphia 76ers skal igen i aktion natten til tirsdag. Her rejser Devin Booker og Co. til Salt Lake City, hvor de møder Utah Jazz. Philadelphia 76ers skal ligeledes på udebanetur, da de møder Nikola Jokić og resten af Denver Nuggets i Colorados hovedstad.