Britisk politi finder F1-kørers stjålne Ferrari efter næsten 30 år

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Britisk politi finder F1-kørers stjålne Ferrari efter næsten 30 år
Tidligere F1-kører Gerhard Berger
Tidligere F1-kører Gerhard BergerProfimedia
En Ferrari, der blev stjålet fra den østrigske tidligere racerkører Gerhard Berger efter San Marinos Grand Prix i 1995, er blevet fundet, oplyser det britiske Metropolitan Police mandag.

Berger og F1-kollegaen Jean Alesi mistede deres private biler samme dag i april 1995 til biltyve, der arbejdede i nærheden af banen i Imola.

Østrigeren forklarede, at hans røde F512M Testarossa var forsvundet uden for hans hotel.

Londons Metropolitan Police sagde, at de indledte en undersøgelse i januar efter at have modtaget en rapport fra Ferrari, som havde udført kontrol af en bil, der blev købt af en amerikansk køber via en britisk mægler i 2023, og som afslørede, at den var stjålet.

Betjentene sporede bilens baggrund inden for fire dage og fandt ud af, at den var blevet sendt til Japan kort efter at være blevet stjålet fra Berger og derefter bragt til Storbritannien i slutningen af 2023.

Politiet tog derefter bilen i besiddelse for at forhindre, at den blev eksporteret fra Storbritannien.

"Den stjålne Ferrari - tæt på en værdi af £350.000 ($443.000) - var forsvundet i mere end 28 år, før det lykkedes os at opspore den på bare fire dage," siger betjent Mike Pilbeam, som ledede efterforskningen.

"Vi arbejdede hurtigt sammen med partnere, herunder National Crime Agency, samt Ferrari og internationale bilforhandlere, og dette samarbejde var afgørende for at forstå køretøjets baggrund og forhindre det i at forlade landet," tilføjede han.

Berger var en af de mest populære kørere i sin 14 sæsoner lange Formel 1-karriere, som begyndte i 1984 og sluttede i 1997, hvor han vandt 10 Grand Prixer og to gange blev nummer tre i mesterskabet, mens han kørte for Ferrari.