Aalborg nedlægger Fredericia i tempofyldt målfest

Mikkel Hansen vågnede for alvor op efter pausen, da Aalborg Håndbold lørdag slog Fredericia.Profimedia
Nettene blafrede uafbrudt i lørdagens kamp mellem Aalborg Håndbold og Fredericia, da nordjyderne vandt med fem mål.

I et målorgie uden lige vandt Aalborg Håndbold lørdag med 44-39 over Fredericia Håndboldklub i herrernes liga. De to mandskaber bød hinanden op til dans i et hidsigt tempo, og det betød, at de fik angreb i hobevis - og dermed også et hav af mål.

Det er lykkedes en enkelt gang i Champions League, men lørdag var første gang i sæsonen, at Aalborg nåede op på 40 eller flere mål i ligaen.

Sejren betyder, at nordjyderne har tre point ned til GOG efter ni kampe. GOG har dog spillet en kamp færre og kan altså reducere forspringet til et point, når fynboerne søndag møder KIF Kolding. Fredericia indtager syvendepladsen.

Aalborg lagde en smule sløset fra land i lørdagens opgør hjemme i Nordjylland, og Fredericia greb muligheden for at lægge pres på hjemmeholdet.

Særligt Junior Scott var livlig i Fredericias bagkæde, og han var stærkt medvirkende til, at gæsterne midtvejs i første halvleg var foran med 12-7.

Men så begyndte Aalborg at vågne op.

Indtil da havde Lukas Sandell båret nordjyderne frem, men også Sebastian Barthold begyndte midtvejs i halvlegen at melde sig på banen.

Han drog fordel af et markant højere Aalborg-tempo, hvilket betød, at venstrefløjen fik mange chancer, når Fredericias defensiv ikke var etableret. Og nordmanden er svær at styre, når han kommer fri.

Ti minutter efter at Fredericia havde været foran med fem, udlignede Felix Claar til 15-15, og kort før pausefløjt scorede han igen til pausestillingen 20-19. På den måde blev der scoret 39 mål på 30 minutter - ikke ligefrem en forsvarskamp.

I anden halvleg meldte Mikkel Hansen sig også for alvor ind i opgøret.

Aalborg angreb nemlig mod den ende, hvor landsholdsstjernen hurtigt kunne komme ud på bænken fra sin venstre back, når nordjyderne skulle forsvare.

Det betød, at han fik masser af tid på banen i angrebet, og efter bare 12 minutter af anden halvleg havde han sendt bolden i nettet fem gange.

Efterhånden som Aalborgs føring voksede, faldt Fredericias angrebsspil en smule i niveau. Det blev mere febrilsk, fordi målene pludselig skulle falde hurtigt for at holde snor i Aalborg. Fredericia kunne nok have haft godt af at forsvare sig en tand bedre, men det skete ikke.

Felix Claar holdt det niveau, han sluttede første halvleg med. Mens han som altid sørgede for at sætte kollegerne op til mål, scorede han otte mål efter pausen og blev kampens topscorer med i alt ti mål.

Tidligere på dagen vandt Bjerringbro-Silkeborg Håndbold med 30-28 over Nordsjælland Håndbold og er nu på fjerdepladsen. Nordsjællænderne er på næstsidstepladsen.