Bombe i Berlin: Dansk stjernefløj er færdig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Bombe i Berlin: Dansk stjernefløj er færdig
De seneste seks sæsoner har Hans Lindberg spillet i Füchse Berlin.
De seneste seks sæsoner har Hans Lindberg spillet i Füchse Berlin. Profimedia
Han er topscorer i klubben og nærmer sig historisk rekord med hastige skridt, men alligevel må Füchse Berlins bundrutinerede stjernefløj Hans Lindberg sande, at han er færdig i den tyske hovedstadsklub.

Der er kun fem mand i historien, der har scoret flere landsholdsmål for de danske håndboldherrer, end 41-årige Hans Lindberg har, og i Füchse Berlin er der faktisk ingen, der har scoret flere end den rutinerede danske højrefløj i denne sæson. 

Men ikke desto mindre er det snart slut i den tyske hovedstad for Hans Lindberg. Det bekræfter den ikoniske fløjspiller overfor TV2 Sport

Beskeden fra den tyske håndboldklub, der i sidste sæson blev nummer tre efter SC Magdeburg og THW Kiel, er kommet som noget af et chok for Hans Lindberg, der har spillet i den tyske hovedstad, siden han i 2016 vinkede farvel til HSV Hamburg efter ni års tjeneste.

"Jeg er den, der ligger og spiller flest minutter i øjeblikket på holdet. Og det er ikke mere end to måneder siden, at vi faktisk snakkede om at forlænge kontrakten med et år. Så jeg er lidt overrasket over, at den melding pludselig kommer," fortæller Hans Lindberg til TV2 Sport.

Tæt på legendarisk rekord

Det virker da også på overfladen som en overraskelse, at man i Füchse Berlin har valgt at kigge i en anden retning end Hans Lindberg, når holdet til næste sæson skal sammensættes.

I sidste sæson blev Hans Lindberg ikke bare topscorer i Füchse Berlin men i hele den tyske håndbold Bundesliga foran stjernenavne som Omar Ingi Magnusson og Niclas Ekberg.

Og selvom alderen måske ikke ligefrem taler Lindbergs sag, er han også i denne sæson startet fremragende med 49 scoringer i de første otte kampe. 

Faktisk er der gode chancer for, at Hans Lindberg i denne sæson skriver sig i historiebøgerne som den allermest scorende spiller i den bedste tyske håndboldrække. Lindberg er med sine 2.808 mål nemlig kun 97 mål fra den sydkoreanske legende Yoon Kyung-Shin, der i løbet af 90'erne og 00'erne scorede 2.905 mål for VfL Gummersbach og HSV Hamburg. 

Måske afløst af færøsk stortalent

I følge TV2 Sport er erstatningen for 41-årige Hans Lindberg faktisk allerede fundet. Og den har man fundet i Skanderborg Aarhus Håndbold, der tirsdag tager hul på sit første europæiske gruppespil i klubbens stadig korte historie. 

Her har den blot 20-årige færing Hákun West av Teigum nemlig sat sig tungt på højrefløjen, efter Nick Rasmussen vinkede farvel til Mike Haack, der valgte at indstille karrieren som professionel håndboldspiller for at være tættere på familien. 

Faktisk har Skanderborg Aarhus, der i klubbens allerførste sæson sluttede på en fornem fjerdeplads i grundspillet, papirer på færingen helt frem til 2024, men TV2 Sport erfarer altså, at kontrakten indeholder en klausul, der gør det muligt for West av Teigum at forlade det østjyske allerede til sommer.

20-årige Hákun West av Teigum er en fast del af det færøske A-landshold, hvor han i maj 2021 var med til at vinde den første kamp nogensinde for det færøske herrehåndboldlandshold, da de noget sensationelt sendte Tjekkiet hjem med et nederlag i bagagen foran halvandet tusinde tilskuere i Thorshavn.