Europa League: Skjern er undertippede mod rumænere mens tyske danskerklubber er favoritter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Europa League: Skjern er undertippede mod rumænere mens tyske danskerklubber er favoritter
Skjern træner Mathias Madsen uddeler instrukser
Skjern træner Mathias Madsen uddeler instrukserProfimedia
European League er nået til kvartfinalerne. Skjern er eneste tilbageværende danske hold, men i alle opgør er der danskere i forventede hovedroller

Dinamo Bucuresti - Skjern

I håndboldens European League er der med danske øjne flere interessante kamp tirsdag aften. Først og fremmest i for af Skjern, der på udebane skal op imod Dinamo Bucuresti.

Danskerne der fører deres hjemlige slutspilsgruppe efter fire kampe, er undertippede hos bookmakerne, men kommer med stor selvtillid ovenpå en et-målssejr over Fredericia i lørdags.

Rumænerne sluttede blot som nummer tre i deres indledende European League-gruppe, men fik skovlen under Bjerringbro/Silkeborg over to kampe i 1/8-finalen.

Her var turneringens samlede topscorer, ukrainske Andrii Akimenko, helt ustyrlig for Dinamo med 12 scoringer.

Skjern skal sætte deres lid til at venstrefløjen Viktor Bergholt fortsætter med at lave mål. Den 22-årge dansker har lavet 57 mål i 10 kampe, og ligger med helt fremme på topscorerlisten med at scoringsprocent på 78,1.

Sävehof - Flensburg-Handewitt

Skulle det lykkes for Skjern at sende Dinamo ud i det europæiske mørke, venter der en semifinale mod den samlede vinder at Sävehof og Flensburg-Handewitt.

Danskerklubben fra det allernordligste Tyskland må påtage sig favoritværdigheden, men Nikolej Krickau påpeger at svenskerne absolut ikke er uefne.

”Der er meget klare strukturer i deres trup. Deres offensive 5-1 forsvar kan hurtigt give problemer, fordi man tror der er mere plads end der reelt er”, lyder det fra Krickau ifølge mediet Handball News.

Det er fortsat et åbent spørgsmål, om Simon Pytlick kan deltage i løjerne. 

"Simon er stadig tvivlsom, men han er med på turen og i truppen her i Sverige, og vi forsøger nok engang at forberede ham, så han eventuelt kan deltage. Hvis det går godt, spiller han naturligvis, men vi ved endnu ikke med sikkerhed, hvordan det ser ud. Alle andre er klar", siger Nicolej Krickau til Flensborg Avis.

Flensburg-Handewitt tabte blot en enkelt gang i gruppespillet, hvilket gav direkte kvalifikation til ¼ -finalen. Svenske Sävehof var i playoff-kampe mod tyske Hannover-Burgdorf, hvor de trods nederlag på fire mål i den første kamp, sendte chokbølger gennem turneringen ved at udradere tyskerne med ni mål i returen.

Füchse Berlin - Nantes

Danskerne i Füchse Berlin skal forsøge at komme sig over skuffelsen med THW Kiel i weekenden, når de skal op mod Nantes fra Frankrig. Holdet fra den tyske hovedstad er favorit til samlet sejr, men er måske lidt ramt på selvtilliden.

Nantes strutter omvendt af selvtillid, efter at have slået PSG med hele otte mål i den franske Coupe de France. Ydermere har holdet ikke tabt en kamp siden midten af december, og har siden da vundet alle kampe på nær en.

Gidsel, Lindberg og Andersson har også revanche tilgode, da Nantes i 2022 vandt begge opgør mod Füchse Berlin i 1/8-finalen i European League.

”Hvis man så, hvordan Nantes spillede mod Paris i pokalen i weekenden, er man nødt til at gå til kampen med stor respekt. De er et meget godt hold, og vi har en høne at plukke med dem fra sidst”, lyder det fra tyskernes anfører Paul Drux til klubbens hjemmeside.

Rhein-Neckar Löwen - Sporting

Niclas Kirkeløkke og de øvrige danskere i Rhein-Neckar Löwen er sidste hold fra den tyske Bundesliga, og de gulblusede fra Mannheim dyster mod portugisiske Sporting.

Sporting gjorde næsten rent bord i gruppespillet, hvor målmand Leonel Carlos Maciel stod med en redningsprocent på over 30. Han kommer under pres fra både Kirkeløkke, men også fra Juri Knorr der har været i vælten den seneste tid, efter rygter om et forestående skifte til Aalborg. Knorr og Kirkeløkke ligger henholdsvis nummer to og tre på topscorerlisten.

De to førstnævnte kvartfinaler starter kl. 18:45, mens de to sidste sættes i gang kl. 20:45.

Alle kampe kan følges direkte på Flashscore.