OL-vært lukker kassen og rykker flere konkurrencer ud af landet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
OL-vært lukker kassen og rykker flere konkurrencer ud af landet
Italien kommer ikke til at afholde konkurrencer i blandt andet skeleton ved det næste vinter-OL.
Italien kommer ikke til at afholde konkurrencer i blandt andet skeleton ved det næste vinter-OL.
Profimedia
Halvandet år før det næste vinter-OL åbner i Milano og Cortina d'Ampezzo, står det klart, at de italienske OL-værter ikke vil være i stand til at afholde de olympiske konkurrencer i bobslæde, kælk og skeleton.

Det bekræfter chefen for Milan Cortina 2026, Giovanni Malagò, mandag på IOC's kongres i Mumbai.

Cortina d'Ampezzos gamle slædebane, der blev anvendt ved vinter-OL i 1956, har været lukket siden 2008. Oprindelig var det planen, at banen skulle totalrenoveres, eller at der skulle opføres en helt ny samme sted.

Men projektet er blevet mødt med kritik, specielt da det stod klart, at prisen for et moderne anlæg ville løbe op i nærheden af 100 millioner euro. Nu har den italienske regering smækket kassen i.

"Så sent som for to dage siden underrettede regeringen os om, at vi skulle overveje den bedste og mest bæredygtige løsning og ikke gå videre med Cortina Sliding Centre og i stedet flytte slædekonkurrencerne til et eksisterende anlæg," siger Malagò ifølge Reuters.

På verdensplan er der mindre end 20 fungerende slædebaner, og ingen af dem befinder sig i Italien.

OL-arrangørerne kan dog finde alternativer inden for overskuelig afstand i nabolande som Østrig, Tyskland, Frankrig og Schweiz.

Østrigske Innsbruck omkring 150 kilometer fra Cortina d'Ampezzo har allerede meldt sig klar til at huse konkurrencer i bobslæde, kælk og skeleton.

Det skulle i givet fald foregå på det olympiske anlæg i Igls, der blev opført, da Innsbruck var vært for vinter-OL i 1976.

"Vi undersøger alle mulige løsninger og alternativer sammen med IOC og de internationale forbund, før vi træffer vores valg," siger Giovanni Malagò.