USOPC støtter Salt Lake City-ansøgning om vinter-OL i 2034

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
USOPC støtter Salt Lake City-ansøgning om vinter-OL i 2034
Salt Lake City var vært for vinter-OL tilbage i 2002.
Salt Lake City var vært for vinter-OL tilbage i 2002.
Reuters
Ledelsen i USA's Olympiske og Paralympiske Komité (USOPC) har godkendt Salt Lake Citys bud på at være vært for endnu et vinter-OL, denne gang i 2034.

USOPC sagde, at 2034 er en mere ønskværdig dato end 2030 på grund af sommer-OL i 2028, der afholdes i Los Angeles. Utahs hovedstad har tidligere været vært for vinterlegene i 2002.

"Der vil sandsynligvis ikke være bud, der ser mere attraktive ud end Salt Lake City, vi overvejede bud for både 2030 og 2034, men 2034 er det optimale tidspunkt for USA til at afholde vinterlege," sagde USOPC's formand Gene Sykes til journalister under en pressekonference.

"Så det er, hvad vi har foreslået IOC (Den Internationale Olympiske Komité), og det er helt klart vores præference. Vi er i stand til at arbejde sammen med dem om 2030, hvis de har brug for os, men de arbejder også meget hårdt på at udvikle et alternativt bud til 2030."

Sverige, Schweiz og Frankrig er blandt dem, der kæmper om værtskabet i 2030.

"Dette er en vigtig milepæl for os," sagde Fraser Bullock, CEO for Salt Lake Citys OL-komité, under opkaldet.

"Vi har et fantastisk sted at tilbyde det olympiske og paralympiske samfund. Vi har utrolige arenaer på plads og stærk støtte fra lokalsamfundet, herunder 82% af offentligheden og 100% af vores politiske ledelse."

Bullock sagde, at han håbede, at IOC ville være parat til at diskutere tilbuddet, når det hele skal afgøres i Mumbai i næste måned.

IOC har sagt, at de måske vil tildele værtsbyerne i 2030 og 2034 samtidig for at skabe stabilitet i vinterlegene, og at værtsrettighederne kan rotere "mellem en bestemt pulje af byer og regioner," da de står over for en skrumpende pulje af potentielle budgivere.