Verstappen vil beholde rådgiver midt i uro hos Red Bull

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Verstappen vil beholde rådgiver midt i uro hos Red Bull
Max Verstappen har vundet tre Formel 1-mesterskaber på stribe.
Max Verstappen har vundet tre Formel 1-mesterskaber på stribe.Profimedia
Verdensmesteren Max Verstappen (Red Bull) har fået en fremragende start i jagten på sin fjerde VM-titel i Formel 1.

I sidste weekend indledte den 26-årige hollænder sæsonen med en grandprix-sejr i Bahrain, og lørdag gælder det sæsonens andet grandprix, der foregår i Saudi-Arabien.

Men i kulisserne på Red Bull-teamet hersker der stor uro, efter at en kvindelig kollega har anklaget den 50-årige teamchef Christian Horner for upassende opførsel.

Teamchefen blev i sidste uge frikendt i en intern undersøgelse hos Red Bull, men i denne uge blev den kvindelige medarbejder suspenderet.

Som en del af de interne undersøgelser er teamets rådgiver Helmut Marko ifølge flere medier, blandt andre Autosport, kommet i søgelyset for at have lækket oplysninger om personalesagen til forskellige medier.

Undersøgelserne af Helmut Markos rolle foregår stadigvæk, men han har selv udtalt til det østrigske medie ORF, at han risikerer at være suspenderet, når Formel 1-feltet om to uger skal køre i Australien.

Problemet for Red Bull er, at Max Verstappen og Helmut Marko har et særdeles tæt bånd, efter at den 80-årige østriger for ni år siden var med til at hente hollænderen ind på Red Bull-holdet.

Dengang blev den regerende verdensmester som blot 17-årig den yngste kører nogensinde i Formel 1-historien.

Hvis Verstappen skal blive hos Red Bull, så er det derfor vigtigt for ham, at Helmut Marko også er der.

"Jeg har stor respekt for Helmut, og de ting, vi har opnået sammen, går langt tilbage. Min loyalitet til ham er stor."

"Jeg har altid sagt til alle på holdet, også til ledelsen, at han er vigtig, når jeg skal træffe beslutninger om min fremtid - også beslutninger omkring holdet," siger Max Verstappen ifølge Reuters fredag på et pressemøde.

Ifølge Reuters har Verstappens far, Jos Verstappen, har tidligere udtalt, at hans sympati er placeret hos den kvinde, der har anklaget teamchef Christian Horner for upassende opførsel.

Max Verstappen nævner ikke Horner, og han nøjes med at italesætte, hvor vigtig Helmut Marko er for ham.

"Det er vigtigt, at han (Helmut Marko, red.) bliver på holdet, og også alle andre, for det er et holdarbejde. Det er vigtigt, at vi holder sammen på folk. Hvis en vigtig søjle som ham forsvinder, så er det ikke godt for min situation, hvilket jeg har sagt til holdet," siger verdensmesteren.

Max Verstappen starter i poleposition, når starter til lørdagens grandprix i Saudi-Arabien går klokken 18:00. Kevin Magnussen (Haas) har 13. bedste startposition.