Redaktørens valg: Sværvægtere tørner sammen, F1 skandale-ræs og Liverpool er vært for City

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktørens valg: Sværvægtere tørner sammen, F1 skandale-ræs og Liverpool er vært for City
Klopp og Guardiola skal spille en af sæsonens største kampe.
Klopp og Guardiola skal spille en af sæsonens største kampe. AFP, Flashscore
Der er ingen mangel på sport at se i weekenden, eller endda på dagen. Men spørgsmålet for besatte som os på Flashscore er: Hvad prioriterer du i en tætpakket weekend? Her er vores tips til, hvad du simpelthen ikke må gå glip af denne gang.

Fredag den 8. marts

Anthony Joshua vs Francis Ngannou - Kl. 23:30

Anthony Joshua (34) møder Francis Ngannou (37) i Saudi-Arabien denne fredag aften i en kamp, der er udråbt til at være "Knockout Chaos". Den tidligere dobbelte sværvægtsmester Joshua er stadig i gang med sit comeback efter et par meget skuffende nederlag til Oleksandr Usyk, og han går nu efter sin fjerde sejr i træk, som kan bringe ham tilbage i kampen om endnu en VM-titel.

Der har været sat spørgsmålstegn ved, om Joshua stadig er den samme ukuelige kraft, som han engang var, men han går i ringen på fredag som favorit mod en mand, der kun optræder i bokseringen for anden gang. Men som vi tidligere har set, skal man afskrive Ngannou på eget ansvar.

'The Predator' boksede sin debut mod den bedste sværvægter i denne generation, Tyson Fury, tilbage i oktober. Mange forventede, at Fury ville få en let aften, men Ngannou leverede en flot præstation og tabte kun på en kontroversiel point-afgørelse efter at de fleste troede, at han havde lavet en af de største overraskelser i kampsportens historie. 

Ngannou har samtidig verdensrekorden for det hårdeste slag, er uforudsigelig og uortodoks. Derfor kan Joshua bestemt ikke tage let på denne kamp, som Fury tilsyneladende gjorde.

Joshua har alt at tabe - et nederlag ville være skelsættende og potentielt betyde enden på hans stræben efter at blive verdensmester endnu en gang. På den anden side har Ngannou, som er ny i bokseverdenen, intet at tabe. Han er dog stadig overbevist om, at han er kommet for at blive, og en sejr over Joshua vil være endnu et godt bevis på, at han er den ægte vare. 

Lørdag den 9. marts

Saudi-Arabiens Grand Prix - Kl. 18:00

Åbningsløbet i Formel 1-sæsonen 2024 i Bahrain tydede på endnu en sæson med Red Bull-dominans, men siden da er det kommet frem, at de regerende mestre er røget ind i noget af en borgerkrig, hvilket betyder, at der næsten er garanti for drama ved anden afdeling i Saudi-Arabien.

Det er blevet rapporteret i pressen, at den østrigske side af firmaet sammen med den indflydelsesrige rådgiver Helmut Marko, den tekniske chef Adrian Newey og Jos Verstappen - Max' far - ønsker teamchef Christian Horner væk, men Horner har opbakning fra den thailandske majoritetsaktionær, så han går ingen steder lige foreløbig.

Takket være beskyttelsen fra den thailandske side af firmaet overlevede Horner en intern undersøgelse, der blev udløst af beskyldninger fra en ansat på teamet, med beskeder og fotos, som han tilsyneladende havde sendt til den pågældende ansatte, blev derefter lækket til hele paddocken, og Verstappen Senior fortalte medierne, at teamet ville blive "revet fra hinanden" og "eksplodere", hvis Horner ikke gik.

Det satte gang i snakken om, at den yngre Verstappen ville forlade Red Bull til fordel for Mercedes, hvis teamchefen blev, og snakken blev kun forstærket af, at hans far blev set mødes med Toto Wolff i Bahrain. Da Verstappen og de nuværende Mercedes-kørere blev spurgt om disse rygter, udelukkede ingen af dem et sådant skifte.

Desuden bliver Mohammed Ben Sulayem - præsidenten for F1's styrende organ - nu undersøgt for at manipulere med løbsresultater, efter at en whistleblower anmeldte ham. Den nyhed kom kort tid efter, at det blev hævdet, at han støttede Horner og pressede Verstappen til at gøre det samme. Er det tilfældigt? Hvem ved...

Alt dette betyder, at selv hvis vi får den kedeligste affære, man kan forestille sig, på banen i Saudi-Arabien - hvilket på ingen måde er sikkert - vil det stadig være en fascinerende løbsweekend, når vi ser, hvordan Formel 1, en af dens største kørere og dens bedste team navigerer i et skandaløst efterspil, der ser ud til at blive større dag for dag.

Søndag den 10. marts

Liverpool vs Manchester City - 16:45 CET

Der findes ikke meget større opgør end dette opgør på Anfield, som meget vel kan være med til at afgøre, hvem der vinder Premier Leagues spændende titelræs med tre hold.

Liverpool går ind til denne kamp i toppen af tabellen med Manchester City og Arsenal henholdsvis et og to point efter. En sejr til dem vil give dem et værdifuldt pusterum, og eftersom de ikke skal møde deres umiddelbare titelrivaler mere i denne sæson, vil de gå ind i den sidste del af Jürgen Klopps sidste sæson i spidsen i en fremragende position til at give ham den perfekte afskedsgave.

For City vil en sejr betyde, at de overtager førstepladsen for første gang siden november, mens et nederlag højst sandsynligt vil betyde, at de falder ned på tredjepladsen, enten to eller fire point fra førstepladsen, inden de skal ud i svære kampe mod de to andre i top fire, Arsenal og Aston Villa.

Det er ikke første gang, at Klopp og Pep Guardiola står over for hinanden i en sæsonafgørende kamp, og de to har tidligere leveret nogle absolutte thrillere med masser af drama og mål. Faktisk har kun 10 af de 21 kampe, som de to trænere har stået i spidsen for med deres respektive hold, budt på færre end fire mål.

City vil måske være favoritter, da Liverpool har nogle skadesproblemer, men da Klopp har en bedre indbyrdes statistik end sin modpart, og hans hold har fordel af hjemmebane, er det ikke til at sige, hvordan det vil gå. Sagt på en anden måde kan dette blive sæsonens kamp.