Idrætsformand hylder den afdøde bokselegende Tom Bogs: Skrev historie i sin sport

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Idrætsformand hylder den afdøde bokselegende Tom Bogs: Skrev historie i sin sport

Tom Bogs boksede mere end 80 kampe i løbet af karrieren. Han tabte færre end 10 kampe.
Tom Bogs boksede mere end 80 kampe i løbet af karrieren. Han tabte færre end 10 kampe.Profimedia
Den tidligere bokser og europamester Tom Bogs bliver onsdag hyldet for sine evner og bedrifter i bokseringen.

Formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Hans Natorp, kalder Bogs for et af de helt store navne i dansk idrætshistorie, efter at det onsdag kom frem, at Bogs døde 22. december i en alder af 79 år.

"Tom Bogs var en udholdende fighter, der med sin vilje og sin boksestil opnåede stor popularitet i befolkningen," siger Hans Natorp i en pressemeddelelse fra DIF.

"I DIF er vi stolte over, at han repræsenterede Danmark ved de olympiske lege, og vi vil mindes en stor idrætsmand med så bemærkelsesværdige resultater, at han i 2002 blev optaget i Sportens Hall of Fame."

Tom Bogs repræsenterede Danmark ved OL i 1964 og nåede kvartfinalen.

Efterfølgende blev han professionel. Han blev både europamester i letsværvægt og mellemvægt.

I 1972 kæmpede han i Københavns Idrætspark mod argentineren Carlos Monzon om VM-titlen. Danskeren måtte se sig besejret efter fem omgange. Undervejs var han flere gange i kanvassen.

For to år siden var Tom Bogs blandt de 125 nominerede til "Den største af de største danske sportsnavne" i anledning af DIF's 125 års jubilæum. Konkurrencen blev vundet af Michael Laudrup.

"Tom Bogs skrev historie inden for sin sport, og hans præstationer vil blive husket mange år fremover. Lige nu går vores tanker dog til hans efterladte, som har mistet et kært familiemedlem," siger Hans Natorp

Omtaler