Redaktørens valg: Kæmpe brag i England og Italien, CL-håndbold og Rune's cirkus i Frankrig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktørens valg: Kæmpe brag i England og Italien, CL-håndbold og Rune's cirkus i Frankrig

Arsenal og Liverpool står over for hinanden i et stort opgør denne weekend
Arsenal og Liverpool står over for hinanden i et stort opgør denne weekendProfimedia, Flashscore
Forbered dig på en af de største weekender i fodboldsæsonen indtil videre med flere storopgør rundt omkring i Europa, hvor holdene kæmper om titlen. Sideløbende byder kvindernes Champions League på en rigtig lækkerbisken med dansk fortegn, mens Holger Rune forsøger at finde formen i Frankrig

Her er, hvad vores redaktører har sat i kalenderen til denne weekend.

Fredag den 2. februar

Holger Rune - Michael Mmoh, Montpellier, Kl. 19.00

Efter den lidt tandløse indsats i Australian Open, hvor Holger Rune allerede røg ud i anden runde til franskmanden Arthur Cazaux, deltager han nu i ATP-turneringen i Montpellier, hvor han torsdag gjorde det af med spanieren Pablo Llamas Ruiz 7-5, 6-2 på knap halvanden time.

Det var en lidt rusten Holger Rune man fik at se torsdag, hvor han trådte ind i 1/8 finalen grundet sin høje seedning, mens spanieren allerede havde været gennem to kvalkampe og en 1. runde-kamp.

Meget af snakken om Rune i den forgangne uge har været relateret til den evige uro, der er omkring træner-situationen i danskerens lejr. Efter en meget kort periode fik den tidligere træner for Roger Federer, Severin Lüthi, silkenoren og det har affødt stærke reaktioner fra udlandet, hvor man er meget forundret over det cirkus, som hele tiden udspiller sig hos Holger Rune omkring træner-kabalen.

Det seneste er, at Kenneth Carlsen, som tidligere har trænet Rune, nu igen overtager ansvaret for at rådgive danskeren på banen. Næste udfordring for Rune og Carlsen bliver så amerikaneren Michael Mmoh, der er nummer 133 på verdensranglisten, fredag aften.

Det er første gang i karrieren, at Mmoh, der er født i Saudi Arabien af irsk-nigerianske forældre, står over for Rune, og skulle danskeren komme sejrsrigt ud af den duel, venter der formentlig en duel mod Borna Coric, der er 4. seedet, i semifinalen.

Russiske Alexander Bublik eller Felix Auger-Aliassime virker stadig som de mest oplagte modstandere i en eventuel finale. 

Søndag den 4. februar

Metz - Team Esbjerg Kl. 16.00

Der er lagt op til et håndbold-brag dimensioner, når Team Esbjerg lørdag eftermiddag gæster Metz i kvindernes Champions League i håndbold. 

Begge hold topper stillingen i Gruppe B med 18 points før søndagens brag, så der er tale om en virtuel finale, når de to hold sætter hinanden stævne i The Palais omnisport Les Arènes i Metz søndag eftermiddag.

I september vandt Jesper Jensens tropper 29-27 over Metz med Anne Mette Hansen, Louise Burgaard og Kristina Jørgensen i startopstillijngen for franskmændene. Ved den lejlighed var den 21-årige stregspiller Sarah Bouktit er særdeles ubehageligt bekendtskab for esbjergenserne.

”På en måde er kampen mod Esbjerg nærmest et slutspil allerede. Hvis vi vinder og Ikast taber, er vi videre, og hvis vi vinder og Ikast ikke gør, har vi alligevel taget et stort skridt”, siger Bouktit, der i December på dansk grund blv verdensmester med Frankrig.

Metz i aktion mod Team Esbjerg
Metz i aktion mod Team EsbjergProfimedia

Men at slå Team Esbjerg bliver ikke en nem opgave for Bouktit og hendes holdkammerater, og Bouktit har bestemt ikke glemt nederlaget i Danmark i september. "Det var frustrerende, da vi havde mulighederne for at vinde, men missede nogle af dem. Esbjerg er et fantastisk hold, vi ydede en god præstation, men vi følte, at vi ikke fik snøret sækken.

"Jeg forventer ikke en lettere kamp på søndag. Dette er et spil, der er på FINAL4-niveau, hvis du spørger mig. Men hjemme kan vi ikke gå efter andet end en sejr", siger franskmanden. 

Arsenal vs Liverpool - 17:30

Premier League-kampe bliver ikke meget større end denne mellem titelrivalerne Arsenal og Liverpool. De to mødtes i en medrivende kamp på Anfield for bare seks uger siden, og selvom det opgør endte uafgjort, vil begge hold være desperate efter at sikre sig alle tre point denne gang og markere sig i toppen af tabellen.

Liverpool rejser til Emirates fem point foran The Gunners, og momentum vokser for hver uge, der går, mens de forsøger at give Jürgen Klopp en mindeværdig afslutning på hans tid på Merseyside. The Reds har vundet fire Premier League-kampe på stribe (og scoret 14 gange i processen), og de er fortsat med i fire turneringer efter vinterpausen. 

Arsenal har i mellemtiden rejst sig efter en sløj juleperiode og har vundet flere ligasejre i træk mod Crystal Palace og Nottingham Forest. Mikel Artetas mænd er måske ikke tilbage i deres bedste form, men med Gabriel Jesus, Bukayo Saka og Gabriel Martinelli, som alle har fundet vej til netmaskerne i de seneste uger, har de mere end nok til at skabe problemer for ethvert forsvar i ligaen. Det er en kamp, du ikke vil gå glip af!

Toppen af Premier League-tabellen
Toppen af Premier League-tabellenFlahscore

Inter Milan vs Juventus - 20:45

Inter ligger i toppen af Serie A, et point foran Juventus og med en kamp i hånden før søndagens længe ventede brag på San Siro. 

Det er måske for tidligt at sige om denne kamp vil afgøre ligaen, men en Inter-sejr kan helt sikkert sætte dem på kurs mod deres første Serie A-titel i tre år.

Begge hold har været ubarmhjertige i denne sæson, hvor de kun har lidt ét nederlag i ligaen. De har også de farligste målscorere i Italien, hvor Lautaro Martinez og Dusan Vlahovic fører Golden Boot-ranglisten med henholdsvis 19 og 12 mål. Duoen var også begge på måltavlen i deres sidste møde tilbage i november.

Martinez' ligastatistik i denne sæson
Martinez' ligastatistik i denne sæsonFlashscore

Et stort boost for hjemmeholdet er, at Hakan Calhanoglu vender tilbage fra karantæne. Tyrkeren er en af deres mest indflydelsesrige spillere på midten af banen, og han vil igen være afgørende i weekenden.

Der er også en chance for, at Federico Chiesa kan vende tilbage for Juve. Italieneren har døjet med en række skadesproblemer, men vendte tilbage til træningen i denne uge.

Atmosfæren på San Siro tegner til at blive fantastisk, så sørg for, at du er tunet ind på Derby d'Italia.