Her er de bedste spillere fra CL-gruppespillet: Blændende Bellingham og rutinerede stoppere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Her er de bedste spillere fra CL-gruppespillet: Blændende Bellingham og rutinerede stoppere
Her er de bedste spillere fra CL-gruppespillet: Blændende Bellingham og rutinerede stoppere
Her er de bedste spillere fra CL-gruppespillet: Blændende Bellingham og rutinerede stoppereSOEREN STACHE/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP
Gruppespillet i UEFA Champions League 2023/24 er afsluttet, så det er tid til at udpege turneringens hold indtil videre. Vores valg er baseret på vores interne ratingsystem, som tager højde for adskillige individuelle kampstatistikker - såsom mål, skud på mål, succesfulde afleveringer og vundne tacklinger.

For at komme i betragtning til holdet skulle spillerne spille mindst 271 minutter i gruppespillet - det vil sige mere end halvdelen af den normerede spilletid. Deres samlede kampvurdering blev beregnet som et gennemsnit af det antal kampe, de spillede.

Gruppespillets hold
Gruppespillets holdFlashscore

Målmand

Yann Sommer (Inter) - 7,6

I Gruppe D sluttede både Inter og Real Sociedad med 12 point og ubesejrede for at kvalificere sig til ottendedelsfinalerne. Defensivt var begge hold exceptionelle, og Inters schweiziske målmand Yann Sommer strålede mere end nogen anden mellem stængerne i gruppespillet. Han spillede i fem af de seks kampe - i den ene, han gik glip af, indkasserede Inter tre mål i første halvleg mod Benfica. I de andre kampe indkasserede Sommer kun to mål.

Inter Milans Yann Sommer
Inter Milans Yann SommerProfimedia

Forsvar

Joao Cancelo (Barcelona) - 7,7

Barcelona kvalificerede sig komfortabelt til ottendedelsfinalerne fra Gruppe H, men formåede alligevel at tabe to gange i en ikke overbevisende stime. Hvad der dog ikke var uoverbevisende, var Joao Concelos præstationer på højre back for catalanerne. Han scorede et afgørende mål og lavede en assist i deres 2-1 sejr over Porto - i sidste ende måske forskellen mellem at slutte på første- og andenpladsen.

Pepe (FC Porto) - 7,5

Som en god portvin bliver Portos Pepe bare bedre og bedre med alderen! Det er utroligt, at han som 40-årig stadig er afgørende i midterforsvaret på et Champions League-hold, der nu er i ottendedelsfinalen. Ikke alene var han medvirkende til, at Porto kom forbi Shakhtar og ind i knock-out-fasen, men han scorede også to mål i sine fem kampe.

Pepe mod Shakhtar
Pepe mod ShakhtarStatsPerfrom

Sergio Ramos (Sevilla) - 7,6

Endnu en veteran i hjertet af forsvaret og genskabelsen af et ikonisk Real Madrid-par fra en svunden tid - Sergio Ramos danner makkerpar med Pepe i midterforsvaret. Tingene gik ikke efter planen for Sevilla i turneringen, da de sluttede sidst i Gruppe B og dermed gik glip af deres elskede Europa League. Ramos gjorde dog sit for sin barndomsklub ved at score to gange og lave en assist. Og så blev han tilmed ikke udvist!

Eduardo Camavinga (Real Madrid) - 7,6

En skade betød, at Eduardo Camavinga gik glip af de sidste to gruppespilskampe for Real Madrid, men han var med i de første fire og udbyggede sit gode ry med sikre præstationer på midtbanen og som venstre back. Han er et talent i verdensklasse, og Real vil gøre meget for at få Camavinga klar til ottendedelsfinalen.

Midtbane

Rodri (Manchester City) - 8,2

Nævn en bedre defensiv midtbanespiller i verden end Rodri! Det er rigtigt, det kan du ikke. Og "defensiv" er ikke helt dækkende for ham. Rodri er en ægte boks-til-boks-spiller og har mål i støvlerne, som han beviste mod Crvena Zvezda i gruppespillet. Det er ikke tilfældigt, at City er en helt anden størrelse uden ham.

Jude Bellingham (Real Madrid) - 8,7

En dag vil vi se tilbage på Champions Leagues historie og tænke på den i to tidsperioder - før Jude og efter Jude. Bellingham har været en åbenbaring, siden han skiftede til Madrid i sommer, og han har virkelig gjort sig bemærket i Champions League i denne sæson med fire mål og tre assists i fem kampe. De bedste spillere præsterer i de store turneringer, og det bliver Bellingham ved med - han havde den højeste gennemsnitsbedømmelse af alle spillere i gruppespillet.

Jude Bellingham har været enorm i denne sæson
Jude Bellingham har været enorm i denne sæsonProfimedia

Angreb

Bukayo Saka (Arsenal) - 8,1

Bortset fra et nederlag til Lens var Arsenal imponerende i gruppespillet, hvor de scorede 16 mål og kun lukkede fire ind i Gruppe B. Bukayo Saka var den eneste spiller fra klubben, der kom med i dette hold, og det er helt fortjent, for han scorede tre mål og leverede fire assists og førte sit hold til knockout-fasen for første gang siden 2016/17.

Phil Foden (Manchester City) - 8,1

I en sæson, hvor Manchester City har solgt Ikay Gundogan og mistet Kevin De Bruyne til en skade, er Phil Fodens vigtighed blevet endnu mere markant. Ganske vist havde de ikke den sværeste gruppe at komme igennem, men alligevel sprudlede City. Nøglen til den succes var Fodens form som det kreative omdrejningspunkt på holdet. Han scorede tre mål og lavede to assists, da City vandt alle seks kampe i gruppespillet - kun den anden engelske klub i historien, der har gjort det.

Galeno (FC Porto) - 8,0

Den brasilianske angriber Galeno tvang sig vej ind på dette hold med en 10/10-rating i Portos afgørende sejr over Shakhtar, som sikrede dem adgang til ottendedelsfinalerne. I den kamp scorede han to mål og assisterede to, da de vandt en sand gyser med 5-3 og gik videre på andenpladsen fra Gruppe H. Med Galeno i den form kan Porto blive en dark horse i knock-out-runderne.

Antoine Griezmann (Atletico Madrid) - 8,0

Atletico Madrid er en klub, der går stille med dørene i denne sæson. De har en sjov måde at gå ubemærket hen på både i LaLiga og Champions League, hvor de med lethed toppede Gruppe E. Ligeledes undervurderet og underspillet er deres stjernespiller Antoine Griezmann, som leder dem med en strålende kombination af hårdt arbejde og elegant spil. Med fem mål i gruppespillet er han turneringens topscorer.

Topscorere i Champions League
Topscorere i Champions LeagueStatsPerform