Rees-Lightning slår ned i Kansas: Super Bowl mestre bekræfter signing af rugbystjerne

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Rees-Lightning slår ned i Kansas: Super Bowl mestre bekræfter signing af rugbystjerne
Den tidligere Gloucester-winger Louis Rees-Zammit scorede 14 forsøg i 31 tests for Wales.
Den tidligere Gloucester-winger Louis Rees-Zammit scorede 14 forsøg i 31 tests for Wales.AFP
Den walisiske rugbystjerne Louis Rees-Zammit har underskrevet en aftale med NFL's Kansas City Chiefs, meddelte de to gange forsvarende Super Bowl-mestre fredag.

"Rees-Lightning has arrived," skrev Chiefs på X med en lyn-emoji og et billede af den 23-årige waliser, der spiller for sit hjemland i en"Chiefs Kingdom"-velkomst.

"Hej Chiefs Kingdom. Louis Rees-Zammit er her. Har lige skrevet under. Kan ikke vente med at se jer alle på Arrowhead (Stadium)," sagde Rees-Zammit i et videoklip, der blev lagt på X.

NFL Network rapporterede, at Rees-Zammit, som spillede for det engelske Premiership-hold Gloucester fra 2018 til i år, har underskrevet en treårig aftale med en signing bonus og en del af aftalen garanteret. Det sidste er en afgørende del af aftalen, da NFL-hold kan afslutte kontrakter ved at droppe spillere, nærmest efter forgodtbefindende.

Rees-Zammit sagde i januar, at han ville forlade rugby, for at udforske en NFL-karriere og blev en del af NFL International Player Pathway Program, der blev oprettet i 2017 for at hjælpe globale atleter med at finde vej til amerikansk fodbold.

Rees-Zammit gennemførte en træning for talentspejdere i sidste uge - en træning, der ifølge Chiefs inkluderede et 40-yard dash på 4,44 sekunder, hvilket ville have givet ham en femteplads blandt tailbacks (fællesbetegnelse for running- og fullbacks, red.) ved dette års NFL Scouting Combine for NFL Draft-talenter.

Waliseren har angiveligt besøgt New York Jets, Cleveland Browns og Denver Broncos samt Chiefs, før han besluttede sig for et nyt NFL-hjem.

Han bliver den 37. spiller fra det globale talentprogram, der underskriver en NFL-kontrakt, og nu håber han at blive den sjette, der når en plads i en kamptrup. NFL-klubberne får dispensation til at bruge en international spiller i træningslejren, og i år har de en global plads i træningstruppen til rådighed specielt til en spiller som Rees-Zammit.

NFL-holdene har lov til at opgradere internationale spillere fra træningstruppen tre gange i løbet af sæsonen, hvilket giver spillerne flere chancer for at udvikle sig, og blive bedre ved at møde modstandere på topniveau i kampe i den regulære sæson.

Der er også en chance for, at Rees-Zammit, der er i søgelyset som rusher eller wide receiver samt på kick teams, kan komme på holdkortet, afhængigt af hvor godt han klarer sig i Chiefs' træningslejr og pre-season-kampe.

Men det er en sjælden bedrift, som indtil videre kun er opnået af Philadelphias offensive tackle Jordan Mailata fra Australien, en tidligere rugby league-spiller; Washingtons defensive end Efe Obada, en nigerianskfødt brite; den tyske fullback Jakob Johnson fra Las Vegas Raiders plus den tidligere Washington defensive lineman David Bada fra Tyskland og den tidligere Washington tight end Sammis Reyes fra Chile.

Rees-Zammit skrev på Chiefs' hjemmeside, at hans yndlingsspiller i NFL, da han var barn, var wide receiver DeSean Jackson, som spillede fem sæsoner i Philadelphia under Chiefs' nuværende træner Andy Reid.

Rees-Zammit kan også få hjælp til sin NFL-drøm af regelændringer, som NFL-klubbernes ejere godkendte i denne uge vedrørende kickoffs, som blev konverteret til et mere rugby-agtigt catch and runback-format med spark fra et godt stykke bag en spredt linje - kun Rees-Zammit ville få hjælp af blockere ved kick returns.