Svimlende billetpriser til Super Bowl: En stigning på 70 % i gennemsnitspris

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Svimlende billetpriser til Super Bowl: En stigning på 70 % i gennemsnitspris

Svimlende billetpriser til Super Bowl: En stigning på 70 % i gennemsnitspris
Svimlende billetpriser til Super Bowl: En stigning på 70 % i gennemsnitsprisProfimedia
Det er beskrevet som den største enkeltstående sportsbegivenhed, og derfor er billetterne også voldsomt eftertragtede.

Super Bowl afvikles på Allegiant Stadium i Las Vegas, og trods et topmoderne stadion, er det ikke blandt de største i NFL.

Målt på tilskuerkapacitet er Allegiant Stadium blot nr. 27 ud af 32, med en maksimal kapacitet på 65.000.

Hos billetudbyderen TickPick kan man fire dage før Super Bowl, anskaffe sig den billigste billet til 7440 dollars, hvilket svarer til omkring 52.000 danske kroner. En gennemsnitspris på billetportalen ligger på omkring 68.000 kroner.

Til sammenligning kostede billetter til sidste års Super Bowl mellem Kansas City Chiefs og Philadelphia Eagles, der blev afviklet i Arizona, i gennemsnit omkring 40.000 kroner.

Vicepræsident i TickPick, Matt Ferrel, vurderer at priserne er så høje, fordi Las Vegas også er ved at kunne etablere sig som sportshovedstad.

”Det er den første Super Bowl i det, der for nylig er blevet etableret som den hjemlige sportshovedstad med blandt andet Formel 1, Las Vegas Raiders, der nu er der, og hold, der flytter til Las Vegas. Og Las Vegas er i sidste ende en ret overbevisende destination for enhver storstilet begivenhed. Når man taler om Super Bowl, er det en af de største begivenheder i verden”, lyder det fra Ferrel i følge The Athletic.

Ud af de 65.000 ledige billetter, er det langt fra dem alle, der bliver gjort tilgængelige for åbent salg. De deltagende hold får omkring 17 % af billetterne, som de kan sælge til deres sæsonkortholdere, samarbejdspartnere mv. NFL-organisationen sætter sig på 25 %, og da andre hold i ligaen, samt en allokering til diverse foreninger, giver det ikke mange overskydende billetter i åbent salg.

Brian McCarthy der er talsmand for NFL, forklarer at den nuværende billetpris ikke er den pålydende værdi.

”Billetpriserne starter på omkring 6.000 kroner for de billigste, mens suite-billetter koster omkring 55.000 kroner”, lyder det fra McCarthy ifølge The Athletic.

Super Bowl afvikles natten til mandag dansk tid, og hvis data fra billetportalen StubHub står til troende, kan San Francisco 49ers formentlig se frem til god opbakning. Portalens data fortæller at omkring 26 % af billetterne er solgt til kunder i Californien, hvor 49ers hører til. Omvendt er der i Kansas City Chiefs hjemstat Missouri, blot solgt omkring 7 % af de 65.000 billetter.