Isen er smeltet for Matty Ice: Falcons-legenden Matt Ryan indstiller karrieren

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Isen er smeltet for Matty Ice: Falcons-legenden Matt Ryan indstiller karrieren

Matt Ryan, der blev kåret til NFL's MVP som quarterback for Atlanta Falcons i 2016, har officielt trukket sig tilbage fra ligaen.
Matt Ryan, der blev kåret til NFL's MVP som quarterback for Atlanta Falcons i 2016, har officielt trukket sig tilbage fra ligaen.AFP
Matt Ryan (38), den tidligere quarterback for Atlanta Falcons og Indianapolis Colts, som blev kåret til NFL's mest værdifulde spiller i 2016, annoncerede officielt sin pensionering mandag.

Ryan, som annoncerede det i en video, som Falcons lagde ud på de sociale medier, kaldte sin 16 år lange NFL-karriere for "a helluva ride".

"Jeg er beæret over at trække mig tilbage som Falcon," sagde Ryan, som blev draftet som nummer tre af Falcons i 2008 og spillede for Atlanta til og med 2021-sæsonen.

"Du har ingen kontrol i dette erhverv over, hvor du starter. Jeg er så heldig, at min start og min afslutning var her i Atlanta," tilføjede han.

Ryan spillede ikke i sidste sæson, men underskrev en endagsaftale med Falcons for at gå på pension med holdet.

"Tak til alle Falcons-fans for jeres fortsatte støtte," sagde han. "Gennem op- og nedture har jeg altid følt jeres energi og passion. I skal vide, at jeg hver dag har følt et ansvar for at give jer den bedste version af mig selv."

Han trækker sig tilbage som den mest vindende quarterback i Falcons' historie. Han førte holdet til NFL-slutspillet seks gange og er en af to quarterbacks, sammen med Chris Chandler i 1998, der har ført Falcons til Super Bowl.

Han blev kåret til NFL's MVP i 2016, men i den sæsons Super Bowl smed Falcons en 28-3-føring væk og tabte til New England Patriots.

"Det gør ondt," indrømmede Ryan mandag om det nederlag. "Jeg tror, det er en af de ting, der altid er en del af dig. At komme til kort over for det, man i sidste ende har sat sig for at gøre. Men sådan er livet."

Han blev tradet til Colts i 2022 og spillede én sæson der. Da han blev fritstillet, udskød han sin formelle pensionering i håb om, at han kunne finde et andet hold.

Ryan går på pension med 62.792 passing yards, 381 touchdowns og 183 interceptions på 15 sæsoner.