Baltimore Ravens head coach hylder ulovliggørelsen af omstridt tackle-teknik

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Baltimore Ravens head coach hylder ulovliggørelsen af omstridt tackle-teknik
Baltimore Ravens head coach hylder ulovliggørelsen af omstridt tackle-teknik
Baltimore Ravens head coach hylder ulovliggørelsen af omstridt tackle-teknikPhoto by Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Baltimore Ravens træner John Harbaugh er stor fortaler for NFL's nylige forbud mod the hip-drop tackle. Det skriver det amerikanske medie ESPN.

Han mener ikke det stiller forsvarsspillere ringere, i deres forsøg på at stoppe angriberne.

Harbaugh har været fortaler for at afskaffe hip-drop tacklingen, siden Ravens tight end Mark Andrews blev alvorligt skadet på denne type spil.

En hip-drop tackling er når en forsvarsspiller griber fat i en angriber og roterer sine hofter, inden han falder ned over angriberens ben under tacklingen.

Den 16. november blev Andrews trukket til jorden af Bengals-linebackeren Logan Wilson på det, Ravens mener, var en hip-drop tackling. Andrews pådrog sig et brækket lægben og ledbåndsskader og var ude af spillet i to måneder.

"Når du falder ned på bagsiden af hans ben, er det 25 gange mere sandsynligt at få en alvorlig skade", siger Harbaugh på Ravens' pre-draft pressekonference. 

"Så det er virkelig et dårligt spil, og det skulle væk. Og fyrene vil tackle helt fint uden den såkaldte hip-drop tackle, for de tacklede helt fint uden den i 100 års fodbold før det, hvor du aldrig så den".

Den 25. marts stemte NFL-ejerne enstemmigt på det årlige ligamøde for at fjerne hip-drop tacklingen fra spillet.

Tacklingen vil resultere i en 15-yard straf, hvis den bliver dømt i kampene, men Troy Vincent, NFL's administrerende direktør for fodboldoperationer, antydede kraftigt sidste uge, at den sandsynligvis vil blive håndhævet på samme måde som reglen om "use of helmet", hvilket typisk fører til advarsler og bøder i ugen efter en kamp, i stedet for flag under spillet.

Ifølge NFL blev tacklingen brugt 230 gange sidste sæson og resulterede i, at 15 spillere missede tid på grund af skader. NFL Players Association har kraftigt modsat sig reglen.

"Havde du nogensinde hørt om hip-drop tackle indtil for to til tre år siden? Du skal være tæt nok på manden med bolden, til faktisk at få fat i ham omkring hofterne, trække ham tættere på dig selv, svinge dine hofter igennem og falde ned på bagsiden af hans ben”. ”Hvis du er så tæt på, tag fat i ham, tackl ham og tag ham til jorden, som Ray Lewis og alle de andre har gjort i flere 100 år”, lyder det fra Harbaugh.