Jacksonville Jaguars forlænger kontrakten med stjerne pass-rusher for de næste fem år

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Jacksonville Jaguars forlænger kontrakten med stjerne pass-rusher for de næste fem år
Jacksonville Jaguars forlænger kontrakten med stjerne pass-rusher for de næste fem år
Jacksonville Jaguars forlænger kontrakten med stjerne pass-rusher for de næste fem årPhoto by Jonathan Bachman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Jacksonville Jaguars har netop sikret sig en langvarig aftale med pass-rusheren Josh Allen, der har underskrevet en kontrakt til en værdi af 150 millioner dollars over fem år. Denne rekordstore aftale inkluderer en garanteret sum på 88 millioner dollars, svarende til omkring 570 millioner danske kroner. Kilder tæt på situationen har bekræftet nyheden over for ESPN's Adam Schefter.

Josh Allen, en markant 26-årig forsvarsspiller, blev tidligere tildelt det såkaldte franchise-tag af Jaguars, hvilket ville have betydet en løn på 156 millioner danske kroner for sæsonen 2024, hvis han ikke havde forlænget sin kontrakt.

Var parterne ikke blevet enige, skulle Allen forblive i Jaguars på en et-årig kontrakt, til en værdi af gennemsnitslønnen i hele NFL på hans position.

Allens præstationer kulminerede i den seneste sæson, hvor han satte en imponerende franchise-rekord med 17,5 sacks, hvilket rangerede ham på en delt andenplads i NFL.

Pass-rusheren var sjettebedst i NFL for pressures på quarterbacken med 228, og han er på en tiendepladsen for sacks med 32 i løbet af de seneste tre sæsoner.

Jacksonville Jaguars valgte Allen som nr. overall i  draften i 2019, og han imponerede fra starten af sin karriere med 10,5 sacks som rookie.

Karrierefremskridtet blev dog sat tilbage af en knæskade, der begrænsede ham til kun otte kampe i 2020. Trods dette har Allen fortsat med at levere med 7,5 sacks i 2021 og 7,0 sacks i 2022.

Efter 2022-sæsonen undlod Jaguars' general manager, Trent Baalke, at tilbyde Allen en kontraktforlængelse, hvilket satte ham under pres for at bevise sit værd i 2023-sæsonen, hvor han spillede på "fifth-year" optionen i sin rookie-kontrakt. Allen besvarede presbolden ved at levere en af de mest imponerende sæsoner af en forsvarsspiller i Jaguars' historie.

Med 45 sacks i løbet af sine fem NFL-sæsoner har Allen placeret sig som nummer to i den kategori i Jaguars' historie, kun overgået af Tony Brackens med 55 sacks.