Kalenderårets mestre: Disse klubber har imponeret mest i løbet af 2023

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kalenderårets mestre: Disse klubber har imponeret mest i løbet af 2023

Ingen klubber i de fem store ligaer har hentet flere point per kamp i ligaregi end Manchester City og Bayern München i løbet af 2023.
Ingen klubber i de fem store ligaer har hentet flere point per kamp i ligaregi end Manchester City og Bayern München i løbet af 2023.Mark Kerton/Every Second Media/DPPI via AFP & Profimedia
De fleste ligaer spilles efterhånden med sæsoner fra sommer til sommer, en model der dog fortsat ikke har vundet indpas i eksempelvis Norge og Sverige, hvor der endnu spilles en sæson med udgangspunkt i kalenderåret.

Sådan er det som bekendt ikke i de fem store ligaer, men sæt nu, at det pludselig var netop sådan, mestrene skulle findes. I det tilfælde ville året naturligvis blive skruet anderledes sammen, end det har været i det nu snart forgangne år, men øvelsen er ikke desto mindre interessant.

Derfor har Flashscore gennemgået kalenderårets resultater i de fem store ligaer for at se, hvilke klubber der har været de mest konsistent præsterende i løbet af 2023. 

Fantastiske Aston Villa blander sig 

Trods et efterår med overraskende mange pointtab til Pep Guardiolas utrolige Manchester City, så er de lyseblå fra Manchester ikke desto mindre kalenderårets absolut bedste Premier League-mandskab med langt over to point per kamp i snit. 

I løbet af 41 kampe er det nemlig blevet til hele 29 sejre og seks uafgjorte, hvilket kaster en pointtotal på 93 og et kampgennemsnit på 2,268 point af sig for Guardiolas stærke mandskab, der samtidig har den bedste målforskel med 95 mål scoret og 38 lukket ind. 

Det er dog andenpladsen, der virkelig overrasker, for her er det Unai Emerys sensationelt præsterende Aston Villa, der ligger med hele 85 point samlet sammen i løbet af 2023, hvor Birmingham-holdet har spillet 42 kampe og dermed har et snit på 2,024 point per kamp. 

Chelsea kan kigge tilbage på et ekstremt bekymrende 2023, hvor det kun er blevet til 12 ligasejre i 43 forsøg.
Chelsea kan kigge tilbage på et ekstremt bekymrende 2023, hvor det kun er blevet til 12 ligasejre i 43 forsøg.Datawrapper

Spanske cheftrænere dominerer i det store hele bare den engelske Premier League, for tredjepladsen indtages af Mikel Arteta og Arsenal, der før søndagens udebanekamp mod Fulham ligger på et kampgennemsnit på 1,976 point per kamp, et snit der dog enten kan stig eller falde en anelse afhængig af resultatet søndag. 

Skulle det blive til uafgjort eller nederlag vil Liverpool overhale Arsenal, for Jürgen Klopps tropper er også på præcis 1,976 point per kamp med blot seks liganederlag i løbet af 2023, samme antal som Manchester City, der dog tilsvarende har vundet seks ligakampe mere end Liverpool.  

Efter Liverpool skal der tages et stort spring nedad for at finde femtepladsen. Her ligger, trods et superskuffende efterår, Erik ten Hags Manchester United, der på trods af hele 14 nederlag i løbet af 2023 alligevel har samlet 74 point i 42 kampe, altså 1,762 point per kamp i gennemsnit.

Sensationelle cataloniere ånder storklubber i nakken

I Spanien er det måske lidt overraskende hverken sensationelle Girona eller formstærke Real Madrid, der indtager førstepladsen. Begge mandskaber kunne nemlig ikke følge med topholdene i foråret, og det er i stedet Atlético Madrid og Barcelona, der deles om førstepladsen.

De to mandskaber ligger fuldkommen lige i tabellen for kalenderåret. I foråret skaffede både Diego Simeones Atléti og Xavis Barça således præcis 50 point hver, og i efteråret har begge mandskaber hentet præcis 38 point hver. 

Dermed er det blevet til imponerende 88 point i løbet af året for både Barcelona og Atlético, der altså ligger på et pointsnit per kamp på 2,146, hvilket Real Madrid med 26 sejre og syv uafgjorte i 41 kampe ikke kan matche. I stedet ender Los Blancos på tredjepladsen med 2,073 point per kamp. 

Trods et forfærdeligt efterår ligger Sevilla lunt i kalenderårets spanske tabel.
Trods et forfærdeligt efterår ligger Sevilla lunt i kalenderårets spanske tabel.Datawrapper

Endelig indfinder efterårets helt store sensation, Girona, sig. I foråret blev det ikke til det helt store for det catalonske mandskab, der til gengæld har været flyvende i efteråret med 2,500 point per kamp, hvorfor de ender på 1,878 point per kamp i løbet af 2023.

Baskiske Real Sociedad afslutter top-fem. Godt nok har La Real tabt lige så få gange som Real Madrid i løbet af året, otte liganederlag til hver, men til gengæld har baskerne sejret hele seks gange færre end hovedstadsholdet og spillet uafgjort hele 13 gange i deres 41 kampe. 

Det giver Imanol Alguacils underholdende mandskab en pointtotal på 73, og dermed har Sociedad altså i løbet af 2023 samlet 1,780 point per kamp med en imponerende defensiv, der blot har lukket 36 mål ind, kun overgået af Barcelonas 35 og Real Madrids 33.

Konsistente Bayern holder Leverkusen stangen

Det vil næppe overraske mange, at det i Bundesligaen er rekordmestrene fra Bayern München, der topper listen for 2023, selv med Bayer Leverkusens imponerende og ubesejrede efterår. Det er dog lige netop Xabi Alonsos Leverkusen, der ånder Bayern i nakken. 

Således ligger den bayerske storklub på 23 sejre og seks uafgjorte i 34 kampe, altså 75 point skrabet sammen med et kampgennemsnit på 2,206 point per kamp, mens Bayer Leverkusen blot har samlet ét point færre. Alonsos tropper har dog spillet en kamp mere og har altså 22 sejre og otte uafgjorte i 35 kampe, et pointsnit per kamp på 2,114. 

Tredjepladsen indtages af Borussia Dortmund, der var suverænt bedste Bundesligamandskab i foråret med imponerende 2,421 point per kamp, men i efteråret har Edin Terzić’ hold ikke formået at følge op på det flotte forår, og derfor ligger Dortmund med et snit på 2,086 point per Bundesligakamp i løbet af 2023. 

Schalke 04 hentede egentlig fint med point i foråret, men det var ikke nok til at undgå nedrykning.
Schalke 04 hentede egentlig fint med point i foråret, men det var ikke nok til at undgå nedrykning.Datawrapper

Yussuf Poulsens RB Leipzig er fjerde og sidste hold med et pointsnit på over to i løbet af det forgangne år med 22 sejre og fem uafgjorte i deres 35 kampe, hvilket giver et pointsnit på 2,029 per kamp, mens top-fem rundes af en lille overraskelse. 

For i foråret samlede VfB Stuttgart nemlig kun ét sølle point per kamp med blot fire sejre ud af 19 mulige, men i efteråret har Serhou Guirassy og Deniz Undav bombet Die Schwaben til langt over to point per kamp, således at Stuttgart nu ligger på 1,514 point per kamp i løbet af 2023. 

Sebastian Hoeneß må dog finde sig i at dele femtepladsen med et andet mandskab fra Baden-Württemberg, for også Christian Streichs altid imponerende SC Freiburg har hentet præcis 1,514 point i løbet af kalenderåret.

Suveræne Inter fortsætter Champions League-takter

Nok blev de ikke italienske mestre i foråret, men Simone Inzaghis Internazionale nåede alligevel noget overraskende Champions League-finalen, hvor et Rodri-drøn skulle til for at knække et ekstremt godt sammentømret italienske mandskab. 

I efteråret har Milano-holdet nærmest været urørlige i ligaregi, og kun ét eneste nederlag er det blevet til i efterårets 18 opgør. Derfor ligger Inter på imponerende 2,122 point per kamp i løbet af det nu snart forgangne kalenderår. 

Inter er dog ikke eneste mandskab med kun ét nederlag i efteråret, for også Massimiliano Allegris Juventus har imponeret stort i løbet af efterårets 18 kampe, hvor Torino-klubben har samlet hele 43 point. I årets løb er det blevet til sammenlagt 84 point, tre færre end Inter, i 41 kampe og dermed en snit på 2,049 point per kamp.

José Mourinhos Roma har hentet færre point i løbet af 2023 end blandt andre Bologna og Fiorentina.
José Mourinhos Roma har hentet færre point i løbet af 2023 end blandt andre Bologna og Fiorentina.Datawrapper

Mens Inter altså ikke blev mestre i foråret, faktisk var Lazio tættere på, så kunne Napoli til gengæld fejre klubbens første Scudetto i 33 år. I efteråret har det været markant mindre prangende, faktisk ofte direkte skuffende, og derfor er holdets pointsnit for kalenderåret faldet til 1,878, hvilket er tredjebedst i ligaen.

Førerholdets helt store rivaler fra Milano, AC Milan, har til gengæld haft et fint efterår, om end de altså allerede nu er sat gevaldigt tilbage sammenlignet med Inter og Juventus. Ikke desto mindre indtager Stefano Piolis mandskab fjerdepladsen med 1,780 point per kamp. 

Føromtalte Lazio, der i seneste sæson tog en fornem andenplads, runder top-fem af. Ligesom Napoli har de skuffet i efteråret, Maurizio Sarris mandskab indtager i øjeblikket niendepladsen i ligaen, og derfor er pointsnittet per kamp faldet til 1,732, hvilket kun er marginalt bedre end Fiorentina på sjettepladsen. 

Undertippede Lens leverer flot år

Ingen kan matche Paris Saint-Germain i Ligue 1. Sådan har det efterhånden været i mange år, med enkelte iøjnefaldende undtagelser, som da Lille i 2021 sensationelt blev franske mestre. Foråret var en sådan undtagelse, for her var PSG langt fra ligaens bedste mandskab. 

Det var i stedet RC Lens, det traditionsrige hold fra den lille nordfranske forhenværende kulmineby af samme navn. Med kun tre nederlag i foråret skaffede holdet sig en flot andenplads i Ligue 1, efter føromtalte PSG, med et pointsnit på 2,136. 

Det pointsnit har Lens ikke kunnet opretholde efter sommerpausen, så i stedet er det altså, det pauvre forår til trods, Paris Saint-Germain, der indtager førstepladsen med 2,077 point per kamp i løbet af 2023. I løbet af efteråret er det således kun blevet til ét nederlag for Luis Enriques mandskab i ligaregi, og med 2,353 point per kamp, må pariserne siges at være godt på vej mod nok et mesterskab. 

Engang var Lyon dominerende i Frankrig. Nu skraber de knapt nok flere point sammen end klubber som Clermont.
Engang var Lyon dominerende i Frankrig. Nu skraber de knapt nok flere point sammen end klubber som Clermont.Datawrapper

Mens Lens indtager andenpladsen med 1,872 point per kamp, så bliver det nok snarere Nice, der skal udfordre Paris Saint-Germain i mesterskabsræset i denne sæson, for det sydfranske hold indtager tredjepladsen i årstabellen efter et flot efterår, hvor det kun er blevet til to nederlag.

I alt ligger Nice således på 20 sejre i 39 kampe, en pointtotal på 72 point, et kampsnit på 1,846 og i efteråret en jerndefensiv, der blot har lukket ni mål ind i 17 kampe. To andre mandskaber fra rivieraen indtager fjerde- og femtepladsen. 

Her findes nemlig først Monaco med et pointsnit på 1,744 point per kamp i løbet af 2023, mens Marseille med 19 sejre og 10 uafgjorte i 39 kampe tager femtepladsen med 1,718 point per kamp.