Redaktørens valg: EM-lodtrækning, Ruhr-derby, og Danmarks håndbold-og fodboldkvinder i kamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Redaktørens valg: EM-lodtrækning, Ruhr-derby, og Danmarks håndbold-og fodboldkvinder i kamp
Redaktørens valg: Fodbold er i centrum i en kæmpe weekend for klubber og lande
Redaktørens valg: Fodbold er i centrum i en kæmpe weekend for klubber og lande
Profimedia, Flashscore
Tennis- og Formel 1-sæson er måske nok forbi, men der er stadig mere end nok til at holde dig underholdt denne weekend takket være Håndbold-VM, EM-lodtrækningen og masser af fodbold på programmet

Her er, hvad du kan se frem til i de kommende dage.

Fredag 1. december

Nations League: Tyskland - Danmark Kl. 20.30

Kvindelandsholdet har pr. tradition ikke haft det alt for godt mod tyskerne, men efter 2-0 sejren i Viborg mod de tidligere tyske verdensmestre er troen på egne evner for alvor steget hos Andrée Jeglertz tropper, der dog kommer ud for en voldsom udfordring på Ostseestadion i Rostock.

Danmark topper gruppen med maksimumpoint efter fire kampe, men tyskerne er bare tre point efter danskerne. 

Danskerne har dog gode kort på hånden, da tyskerne skal vinde med to mål eller mere for at overtage førstepladsen i Nations League-gruppen. 

Gruppevinderen kvalificerer sig til semifinalen i Nations League og skulle man nå finalen, kvalificerer man sig til næste års OL. 

Tysklands landstræner Horst Hrubesch tænker ikke så meget over taktikken og opfordrer sit hold til at blæse til angreb mod danskerne. "Der er ingen grund til at vente på noget i disse kampe - det er min holdning, og jeg tror også, det er pigernes. Vi vil afgøre tingene selv og have vores egen skæbne i vores egne hænder," forklarer træneren ifølge Kicker 

Det er også en alvorlig streg i regningen for Danmark, at man i den vigtige kamp må undvære to af landsholdets absolut største profiler i skikkelse af Pernille Harder og Signe Bruun. 

Håndbold-VM: Danmark - Serbien Kl. 20.30

Håndbold-VM startede allerede for to dage siden, men det er først fredag aften, at Danmark tager hul på turneringen, når man i en propfyldt Boxen i Herning møder Serbien.

Danmark stiller op som en af favoritterne til titlen og spændingen op til kampen kan vel sammenlignes lidt med Disneys Juleshow Juleaftensdag.

De danske håndboldkvinder har tre gange stået i en VM-finale, første gang i 1962, hvor det blev til nederlag mod Rumænien, og efterfølgende to gange i løbet af 90erne, først med endnu et finalenederlag i 1993 mod Tyskland, inden det i 1997 endelig blev til VM-guld med en sejr over Norge. 

Det er svært at se decideret svage punkter på det danske hold og serbernes storhedstid ligger helt tilbage 2012 og 2013, hvor de var vært for først EM og derefter VM på hjemmebane. 

Serbien  er i gang med et voldsomt generationsskifte. Holdet mangler en række af deres normale stjerner og holdet har været udsat for en enorm åreladning, hvor træner Uros Bregar i dag står med et temmeligt uerfarent hold.

Ved EM sidste år tabte serberne med ikke færre end 13 mål til danskerne og det er svært at forestille sig, at målforskellen bliver mindre med Danmarks øjeblikkelige styrke og hjemmebanefordelen i mente. 

Lørdag den 2. december

Lodtrækning til gruppespillet i Euro 2024 - 18:00 CET

Den sidste måned af 2023 starter med at sætte scenen for en af de største begivenheder i 2024, EM i Tyskland.

Det kan være en kedelig oplevelse at se lodtrækninger til turneringer i disse dage, hvor det som regel tager lang tid, før optakten er slut, og selve lodtrækningen starter, men vi kan love, at det er ventetiden værd.

Det skyldes, at lodtrækningen finder sted i Hamborg, og det er en lodtrækning, der med sikkerhed vil sætte sværvægtsnationer op mod hinanden, med de fleste i pulje 1, men Holland og Kroatien i pulje 3 og Italien i pulje 4 kan også være nogle potentielt grimme nationer at ramle ind i. Som et resultat kan vi forvente en dødens gruppe, noget som EM altid har tendens til at levere.

Kasper Hjulmands tropper har bestemt ikke vist imponerende form i de sidste kvalifikationskampe, men der kan vel stadig forventes en gedigen dansk folkevandring mod Tyskland i sommeren, hvilket kan give forhåbninger om en stor dansk EM-slutrunde. 

Hvilke hold vil tage til Tyskland næste sommer som favoritter? Hvilke hold vil være i alvorlig fare for at falde ved den første forhindring? Det finder vi ud af lørdag aften!

Søndag den 3. december

Bayer Leverkusen vs Borussia Dortmund - Kl. 17:30

Alonso får Leverkusen til at flyve
Reuters

Den første af mange store kampe søndag aften finder sted i Tyskland, hvor sidste sæsons nummer to i Bundesligaen møder denne sæsons førerhold.

Xabi Alonsos mandskab har taget ligaen med storm indtil videre i denne sæson, hvor de har vundet 11 og spillet en uafgjort i deres 12 kampe og ligger to point foran Bayern München i toppen af tabellen, hvor de kun har smidt point til de regerende mestre.

Weekendens kamp bliver dog deres største test siden det opgør, da Borussia Dortmund kommer til kampen med selvtilliden i orden efter sejren over AC Milan i midtugen, som sikrede dem en plads i Champions Leagues knockout-runder.

De har været ustabile på hjemmebane, men har vist, hvor gode de kan være i "Dødens Gruppe i Champions League, hvor de hentede to sejre mod Newcastle før deres sejr på San Siro.

Med et hul på 10 point ned til Leverkusen er de nødt til at finde formen frem i Bundesligaen, hvis de vil have en chance for endelig at vinde titlen igen. Et nederlag vil i høj grad etablere værterne som Bayern Münchens nye største udfordrere.

Samtidig finder Premier League-opgøret mellem Manchester City og Spurs sted, men i betragtning af de skadesproblemer, som sidstnævnte har, tror vi, at kampen i Tyskland meget vel kan være den mest tillokkende af de to.

Redaktør Svend Bertil Frandsen
Livesport